Saša Janković u utorak podnosi ostavku na mesto ombudsmana

Zaštitnik građana Saša Janković podneće u utorak ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za predsedničku kampanju.

Kako piše "Danas", ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava u ponedeljak , gde će biti obeleženo deset godina postojanja i rada institucije Zaštitnika građana. Na prijemu će Janković zvanično saopštiti svoju odluku.

Drugi mandat Saše Jankovića ističe 4. avgusta i on po zakonu ne bi imao pravo da ponovo bude biran na funkciju zaštitnika građana. Mandat zaštitnika građana je pet godina i može najviše dva puta da bude biran na tu funkciju.

Janković je drugi mandat odlučio da skrati jer je 26. decembra objavio da će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije

  • SAD MI JE JASNO

    06.02.2017 19:44
    Covek se kandiduje jerm nema sta da izgubi jer vise ne moze biti zastitnik pa ko veli daj da probam jer cu kao gubitnik imati vece sanse za bolje mesto kod demokrata
  • Toma

    06.02.2017 10:42
    probudite spavače
    Ako sada ne oteramo vucicev pomahnitali primitivizam sa vlasti, pitanje je u kakvom stanju ćemo uopšte dočekati iduću priliku za to.
    Javni dug raste vrtoglavo, sam vucic nas je zadužio više nego svi zajedno od 1945 do njega.
    Sve više ljudi napušta zemlju jer se zapošljavaju partijski megatrendi a pošten svet ostaje praznih ruku.
    Vladaju medijski mrak i opšti strah, zemljom vladaju kriminalci u crnim džipovima umesto Zakona i prava. Država je postala On.

    Probudite spavače jer je ovo vrlo verovatno poslednja prilika da se ovaj kriminal smeni izborima. U suprotnom će se morati na ulicu, a verujte da On neće prezati ni od čega u odbrani svoje moći.
    Skupo ćemo plaćati slobodu.
  • ko je Ko

    06.02.2017 07:02
    Pa bilo je i vreme.......nikom nije pomogao, bolje da ga više ne gledamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.