Sutra konkursi za direktore osam javnih preduzeća

Oglasi o javnim konkursima za izbor direktora u osam javnih preduzeća u Srbiji biće objavljen sutra u Službenom glasniku, rečeno je u Ministarstvu privrede.
Javni konkurs biće objavljen za preduzeća Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, kao i za četiri nacionalna parka Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik.
 
Kandidati mogu da dostave prijave 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.
 
Ministarstvo privrede je juče uputilo predloge na mišljenje da se za još devet javnih preduzeća raspiše konkurs.
 
Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri. Novi zakon propisuje i da direktora javnog preduzeća na period od četiri godine imenuje vlada, na osnovu sprovedenog javnog konkursa.
 
 
  • dr Petrovic

    09.02.2017 21:46
    Diplomirani grobarski direktor


    Ukop preduzeća:
    Preduzeće javno=ukopavanje tajno



  • DonJuan

    09.02.2017 12:39
    Hahahahahah konkursi, jes' tako se biraju direktori u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.