Ministarstvo pravde se neće baviti bazom podataka sa informacijama o 400.000 građana

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je danas da veruje da će nadležni organi utvrditi da li je bilo zloupotreba prilikom prikupljanja podataka građana, a povodom slučaja ličnih podataka više od 400.000 građana Srbije koji su se našli na jednom javnom serveru.
"Verujem da će nadležni organi, ukoliko smatraju da postoji bilo kakva zloupotreba sa ličnim podacima građana, postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima", rekla je Kuburović i najavila donošenje novog zakona o zaštiti tajnih podataka.
 
Ministarka je ukazala da, sa druge strane, svaki građanin koji daje podatke mora da bude svestan i odgovoran u koje svrhe daje i da li pristaje da daje svoje lične podatke ili ne.  
 
Televizija N1 prenela je pre dva dana da su se na jednom javnom serveru našli podaci više od 400.000 građana iz cele Srbije, precizno upisani u tabele u kojima je naveden JMBG, broj lične karte, adresa, kućni i mobilni telefon tih ljudi. Uz podatke na pojedinim mestima stoje i napomene koje ukazuju na to da su podaci koriššćeni u stranačke svrhe.
 
Ministarstvo pravde, kaže Kuburović, ne može da učestvuje u konkretnom postupku i ne utvrđuje da li je bilo povreda ili ne. "Mi smo nadležni da donosimo Zakon o zaštiti tajnih podataka, a u toku je izrada novog Zakona koji bi trebalo da stupi na snagu 2018. godine", dodala je Kuburović.
  • Мунгос

    27.03.2017 22:30
    @ Izdajnik otadzbine,
    У праву си, овакве гадости не ради ЦИА. Она то ради некако сладуњаво.
    А КГБ заборави, он је коџа одавно престао са радом.
  • Sremac

    27.03.2017 21:40
    Ministarstvo Pravde ....

    Ministarstvo čega?
  • Nela

    27.03.2017 19:54
    Nelica
    Ministarstvo se nece baviti svojim poslom...
    bravo ministarka, bravo... jos malo je ostalo do nedelje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.