Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra poljoprivrede

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još šestoro njegovih saradnika, zbog sumnje da su zloupotrebama preduzeću "Maxim&Co" pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko milijardu dinara.
Ovo je drugi put kako tužilaštvo podiže optužnicu, pošto mu je sud u martu vratio na ispravku jer nije bila propisno sastavljena. U sudu kažu da im je 23. aprila tužilaštvo dostavilo optužnicu za koju je utvrđeno da je propisno sastavljena, te da je sada u toku dostavljanje optužnice okrivljenima, kao i dostavljanje odgovora na optužnicu sudu.
 
Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Slobodanu Milosavljeviću i njegovom tadašnjem pomoćniku Dušanu Protiću stavlja se na teret zloupotreba službenog položaja. Vlasnik firme "Maxim&Co" Zoran Šćepanović, koji je i bivši čelnik FK Vojvodina, tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica, kao i Zoran Radoman, Jovan Keravica, Mirjana Spasić, Ilija Radosavljević i Musulin Gorki.
 
Osumnjičeni su 2015. bili uhapšeni pod sumnjom da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine obavili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co" i državnog zemljišta u građevinskom reonu Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.
 
Tom prilikom su preduzeću "Maxim&Co" pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, saopšteno je tada iz tužilaštva.
  • Vlada

    04.05.2017 22:09
    ---
    Optuženi će da se učlane u SNS, obećaće da će na svim sledećim izborima da obezbede određen broj glasača i to je to, pojeo vuk magarca.
  • Zver

    04.05.2017 20:56
    Čemu se gubi vreme, svi drže prste u istoj tegli.
  • dim

    04.05.2017 17:41
    Optužnica je daleko od presude i ne znači ništa. Vest je da je neko osudjen a takvih vesti nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.