U Nišu zasedao Štab za vanredne situacije

U Nišu je zbog visokih temperatura koje se očekuju narednih dana, zasedao gradski Štab za vanredne situacije.
U Nišu zasedao Štab za vanredne situacije
Foto: Pixabay
Štab je usvojio mere i preporuke koje za cilj imaju obezbeđivanja redovnog snabdevanja vodom i sprečavanje požara. Štab za vanredne situacije apelovao je na sve Nišlije da vodu iz gradskog i seoskih vodovoda ne troše nenamenski, za zalivanje bašti, pranje automobila i druge slične namene. 
 
Građanima je preporučeno da bez preke potrebe ne borave na otvorenom u periodu od 10 do 17 časova, a da, ukoliko koriste klime u svojim kućama i stanovima, razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bude veća od 10 stepeni. 
 
Iz Štaba su podsetili Nišlije da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru koji je manje od 200 metara udaljen od šume. 
 
Kako je objavljeno na sajtu, od danas do nedelje, od 10 do 16 časova, cisterne sa pijaćom vodom biće postavljene na najpogodnijim lokacijama - na Durlanskoj, Trošarinskoj i Palilulskoj pijaci, kao i na potezu između Autobuske stanice i Tvrđavske pijace.
 
Prema prognozi republičkog Hidrometeroškog zavoda masimalna temperatura u Nišu danas će iznosti 38 stpeni Celzijusovih, a tokom vikenda očekuje se i temperatura od 43 stepena.  Visoke temperature očekuju se u celoj Srbiji, a u Beogradu je danas termometar pokazivao 39 stepeni.
  • GLUPI AVGUST

    04.08.2017 15:49
    10 stepeni
    Najviše mi se dopada sada već čuvena preporuka o "10 stepeni"! Neverovatna glupost i budalaština koja je zaživela zahvaljujući medicinskoj roza zvezdi (TV Pink, dr Macura). To u svetu nije viđeno/preporučeno, samo na Balkanu gde i "promaja ubija". Pa uživajte onda na 30 C u stanu!
  • Nislija

    03.08.2017 17:42
    Niš ima i veliki broj javnih česama. Većina rade kao što su čairska i kod pravnog fakulteta.
    Da li je opština Crveni krst rešila problem tvrdjavske česme?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija