Odobreno povećanje plata inspektorima

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto, izjavio je komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović.
On je rekao da su danas dobili obaveštenje da je prihvaćen zahtev inspektora za povećanje plata, koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenim u javnim službama. 
 
Paunović je podsetio da je 800 inspektora u Srbiji potpisalo peticiju kojom su od nadležnog ministarstva zahtevali povećanje plata. 
 
"Tražili smo da se u Zakonu o sistemu plata prizna pravo na korektivni koeficijent, odnosno pravo na uvećanu platu u iznosu od 20 odsto, zbog specifičnosti posla - rada na terenu i različitih rizika kojima su izloženi inspektori na radnom mestu", rekao je Paunović i dodao da je rasprava sa Ministarstvom državne uprave protekla korektno i konstruktivno. 
  • 100%Taksista

    08.09.2017 07:39
    /
    Znaci li to da vise nece biti skloni korupciji i mitu. Verovatno ce i Saobracajna inspekcija u Novom Sadu skloniti nelegalne taxi vozace u RedTaxi, CityTaxi, SOSTaxi, Futog taxi, Zrenjanin. Temerin, Kac,Pa mozda i Kombi prevoz, teretni kombi sa tabureima - redovne linije NS - Banstol, Maradik, Krusevdol, Cortanovci,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija