"Tito kad bi došao i video ovo odmah bi se vratio u grob"

Kada bi Tito došao i video šta se događa odmah bi se vratio u grob, kaže njegov unuk Joška Broz, povodom 38. godišnjice Titove smrti.
"On ne bi mogao da shvati da je od onakve zemlje ostalo ovo što sad imamo i da je ovakav život sada u odnosu na onaj koji smo nekada imali", rekao je Joška Broz za Prvu.
 
Doživotni predsednik SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije i vrhovni komandant oružanih snaga Josip Broz Tito umro je na današnji dan pre 38 godina. Kako je tada bilo objavljeno, Tito je umro u 15.05h.
 
Na čelu Jugoslavije bio je 35 godina, izveo je zemlju iz sovjetskog bloka i bio jedan od lidera Pokreta nesvrstanih. 
 
Njegovoj sahrani, 1980. godine, prisustvovalo je više od 200 istaknutih ličnosti iz celog sveta, među kojima su bili Indira Gandi, Margaret Tačer i Leonid Brežnjev.
 
Poštovaoci lika i dela Josipa Broza tradicionalno na ovaj dan obilaze njegov grob u Kući cveća na Dedinju. U najvećem broju posetioci dolaze iz zemalja nastalih posle raspada Jugoslavije.
 
Tito je rođen u Kumrovcu, maja 1892. godine. Njegov rođendan slavljen je 25. maja, kao "Dan mladosti".
  • Mica

    06.05.2018 23:27
    Nije mu trebalo dozvoliti da umre. Kakva greska.
  • @Mislilac

    04.05.2018 18:01
    Deca osoba punih novčanika zbog istih punih novčanika su izginula u ratu, proterana sa ognjišta i sada smo svi prosjaci jer su osobe tada bile punih novčanika. To nema veze ni sa Slobom ni sa Franjom a još manje sa sadašnjim likovima.
  • Tata Ikun

    04.05.2018 17:32
    Nas 100 godina gaze i razjedinjuju razni banditi, na ovaj ili onaj način. Posledice su vidljive danas više nego ikada. Mi više nismo narod, nego krdo. A gore pomenuti nas je najviše uništio, bez obzira na "materijalno blagostanje" koje reklamiraju poštovaoci njegovog lika i dela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.