Priznali širenje laži o zagađenju vode

Dvojica privedenih zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili lažne informacije o zagađenoj vodi u Beogradu, u petak su u tužilaštvu rekli da se kaju, pišu "Večernje novosti".
Priznali širenje laži o zagađenju vode
Foto: Pixabay
Oni su priznali da su pisali sporne poruke, ali tvrde da "nisu nameravali da šire paniku", navodi list pozivajući se na nezvanična saznanja.
 
Saslušani su u Višem tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili delo izazivanje panike i nereda, a kako je potvrdila Tatjana Sekulić, portparolka tužilaštva, predloženo je da im se odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo.
 
MUP je pre dva dana saopštio da se F.J. i B.C. sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da "vodu u beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se greškom prosuo metan pun kancerogenih čestica".
 
B.C. je, inače, zaposlen u MUP-u.
 
"Novosti" podsećaju da je u poslednje tri godine 14 osoba kažnjeno za izazivanje panike i nereda u Srbiji, mahom uslovnim kaznama.
  • dezinformer

    16.06.2018 13:27
    Seća li se iko onomad kad je D.J.V. širio paniku u vezi državnog udara? Šta je bilo sa tim slučajem?
  • RVosha

    16.06.2018 12:04
    A kada ce politicari priznati da nas lazu u vezi povecanja plata i penzija ?
  • :/

    16.06.2018 11:30
    -
    I ja bih priznao sta god hoces posle pendreka u bubreg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.