Mali: U septembru će se znati koliko će biti povećanje plata

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Srbiju očekuju teški razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom o povećanju plata javnom sektoru i penzija i da će se u septembru znati kolike će biti povišice.
"Ima prostora da se onima koji su podneli najveći teret reformi taj novac vrati na zdravim osnovama. Sa ovakvim makroekonomskim pokazateljima i stopom rasta, Srbija je po izveštaju Evropske komisije vodeća zemlja u regionu po direktnim stranim investicijama", rekao je Mali za RTS.
 
On je rekao da je u prvih pet meseci ove godine u Srbiji za 15,8 odsto više direktnih investicija nego u istom periodu prošle godine, kada je bio ostvaren rekord.
 
Prema njegovim rečima, težak je svaki razgovor sa MMF-om, čija misija dolazi u Srbiju u septembru, kao i sa onima koji žele da investiraju u Srbiju.
 
"Mi se borimo za svakog investitora, za svako radno mesto. Onaj ko ima novac može da ode i u Brazil, Kanadu, Ameriku, Rusiju, Češku, a on treba da dođe u Srbiju... Kada znate da neko otvara fabriku kod vas, to je osećaj ponosa koji ne možete da zanemarite, za to se borimo, za to živimo", rekao je Mali.
 
Ministar je naveo da zvanični statististički podaci potvrđuju da je Srbija uspešno sprovela reforme i da je ekonomski stabilna.
 
"Nama novac ne treba. U prvih šest meseci ove godine imamo suficit u budžetu od 30,9 milijardi finara, što je 1,4 odsto BDP-a. To je sjajan rezultat. Imamo 450 miliona evra više nego što smo planirali", rekao je ministar.
 
On je istakao da je novi aranžman sa MMF-om savetodavne prirode.
 
"MMF nam kaže vama ne treba novac, ali šta vam treba - jačanje institucija, reforme poreske uprave, konkurentnosti naše privrede i ubrzanje i uvećanje visoke stope rasta", rekao je Mali i najavio da će u septembru biti predstavljene stimulativne mere za privrednike.
  • Армаггедон

    24.07.2018 14:25
    Хахахахахахаха,ја се дивим овим људима на власти,краду,лажу,мажу,отимају,и имају преко 50% подршке.Почињем да се питам,да нисам можда ја луд па не капирам.
  • Janoš

    24.07.2018 12:45
    Plata
    Najbolje je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu gde dobijaju platu 80000 dinara, a ne dolaze na posao.
  • Kaja

    24.07.2018 12:03
    "U oktobru bice u novembru
    u novembru bice u decembru "

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija