Član komisije za nestale bebe dobio policijsku zaštitu

Član nedavno osnovane vladine komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba Radiša Pavlović dobio je juče policijsku zaštitu.
Član komisije za nestale bebe dobio policijsku zaštitu
Foto: 021.rs
"Po nalogu tužioca u Kragujevcu, dodeljena mi je policijska zaštita zbog učestalih pretnji, kao i sabotaža na automobilu. Očigledno da je procenjeno da je mojoj porodici i meni ugrožena bezbednost, a to potvrđuje prisustvo policajaca koji nas sada čuvaju 24 časa", kaže Pavlović za "Politiku".
 
On napomnje da je po istom nalogu određeno i obezbeđenje sedišta Udruženja za istinu i pravdu o bebama. Pavlović, inače predsednik Upravnog odbora ovog udruženja koje je iniciralo osnivanje vladine komisije za istraživanje mogućih propusta u radu državnih organa u slučajevima nestalih beba, kaže za beogradski list da je više puta primao pretnje i prijavljivao ih nadležnima. On ne isključuje mogućnost da je policijsku zaštitu dobio i zbog istraživanja udruženja u slučajevima nestalih beba i podnetih zahteva za uvide u dokumentacije u kragujevačkim i drugim bolnicama u vezi sa ovim slučajevima.
 
Prema nezvaničnim saznanjima "Politike", Pavlović je nadležnima prijavio da mu je neko odvrnuo šrafove na točkovima automobila, o čemu je policija obavestila tužioca u Kragujevcu, koji je naložio da patrola policije bude ispred njegove kuće i sedišta udruženja.
 
Vlada Srbije je pre nekoliko meseci osnovala komisiju za utvrđivanje postupanja nadležnih organa u slučajevima nestalih beba. Nedavno su i roditelji koji sumnjaju da su im deca nestala iz pokrajinskih bolnica i porodilišta osnovali Udruženje nestalih beba Vojvodine.
  • Jezivo

    19.08.2018 17:34
    Ovde su kanda mnogi umesani, Mordor!
  • jeste

    19.08.2018 17:06
    kad je bila polemika o donorstvu neko je spomenuo kradju beba pa su vikali da je to laz
    i ja znam licno dve mame kojima su ukradene bebe
    blizanacke trudnoce drugu bebu nikad nisu dobile da vide ni unrlice
    toliko
  • Lešinari

    19.08.2018 13:52
    Ali, ali, ovde su mi komentatori rekli da je sve to laž. Nema tu ništa. Zašto obda neko preti ovom čoveku?

    Ja znam da se mnogi koriste prljavim trikovima - diverzije, kontradiverzije i slično. Ali sam lično upoznao ljude kojima su otete bebe, rođene žive, pa kao umrle kasnije, ali zabranjeno da ih roditelj vidi. Koliko sam ukapirao, "poslastica" je bila da se uzme jedno dete ako se rode dva odjedanput, jer se sve to nekako lakše proguta. Eto, živo je jedno dete ...

    Tako bih voleo da se cela ta priča razotkrije.
    Stojim uz roditelje te dece. Imate moju podršku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija