Dobio nanogicu zbog pretnji Vučiću, isekao je i pobegao u Crnu Goru

Zbog pretnji predsedniku Srbije i ministru unutrašnjih poslova, Treći osnovni sud u Beogradu je sredinom jula osudio na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogicu) Božidara Filipovića (53), ali je on ubrzo isekao nanogicu i pobegao u Crnu Goru.
On je krajem maja bio uhapšen na jednom novobeogradskom splavu gde je izrekao pretnje Aleksandru Vučiću i Nebojši Stefanoviću, a nakon presude je iz pritvora prebačen u svoj stan uz elektronsku nanogicu, preko koje je praćeno njegovo kretanje. Međutim, nakon nekoliko dana isekao je nanogicu i pobegao za Crnu Goru, gde je opet uhapšen zbog pretnji gostima u jednom kafiću u Petrovcu, gde je vitlao pištoljem.
 
Nakon što je primećen njegov nestanak, beogradski sud je raspisao poternicu za njim, a kazna kućnog zatvora mu je preinačena u klasični zatvor. U ovom slučaju Srbija ne može da traži izručenje zbog izdržavanja kazne zatvora, jer prema sporazumima sa Crnom Gorom, izručenje po tom osnovu može da se traži kada je u pitanju kazna zatvora preko dve godine.
 
Srbija može da traži eventualno od Crne Gore da prizna našu presudu i da Filipović u svojoj matičnoj državi izdrži kaznu na koju je osuđen. Protiv njega se inače vodi još nekoliko postupaka pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.
 
Presudom je Filipoviću, pored kazne kućnog zatvora, izrečena i mera proterivanja stranaca od tri godine jer crnogosrski državljanin, a ovde nema ni prebivalište, ni boraviše, a pasoš ne može da dobije jer je u Srbiji više puta bio osuđivan.
 
Javnosti je poznat od septembra 2017. kada je zapalio svoj džip "porše kajen". U izjavama za medije rekao je da je to učinio iz revolta prema "Parking servisu" i aktuelnoj vlasti koja ga, kako tvrdi, pritiska i uništava, ali i zbog toga što je ponovo odbijen za srpsko državljanstvo i ne može da investira svoj milionski kapital.
  • dragan

    21.08.2018 22:26
    dd
    Ne vraćajte ga
  • Andrijana

    21.08.2018 21:29
    odgovornost
    Pa nekako mora da odgovara, neka bude u zatvoru u Crnoj Gori.
  • una

    21.08.2018 19:32
    zatvor
    Mesto,pravac zatvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".