Čanak: Kako je moguće da su sredstva za paramilitarni kamp izdvojena iz opštinskog budžeta?

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zahteva od nadležnih da javnosti odgovore na pitanja ko stoji iza kampa na Zlatiboru u kome su, kako je rekao, pripadnici stranih paravojnih formacija neovlašćeno vršili vojne obuke dece u Srbiji.
"Naša javnost je s pravom uznemirena podacima koji se mogu pronaći u medijima o tome da je iza paramilitarnog kampa stojala zloglasna organizacija E.N.O.T. Reč je o paramilitarnoj grupi koja okuplja ruske učesnike rata u Ukrajini”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.
 
Prema njegovim rečima, ta organizacija je sličnu militarizaciju dece sprovodila i u Rusiji i Belorusiji i u vezi je s deklarisanim neonacističkim grupama, pa bi njihovo delovanje, ako se to dokaže, moralo biti zabranjeno u Srbiji.
 
On je pozvao nadležne da ispitaju i gradonačelnika Čajetine Milana Stamatovića i da odgovore na pitanje kako je moguće da su sredstva za jednu spornu aktivnost, koja grubo krši Konvenciju o pravima deteta, izdvojena iz opštinskog budžeta.
 
"Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Vaspitavanje dece u Srbiji ne može biti u nadležnosti bilo koje strane države", poručio je Čanak.
 
Dodao je da posebno na današnji dan, kada se obeležava 50. godišnjica upada sovjetskih trupa u Čehoslovačku, potrebno podsetiti da je nemešanje u unutrašnja pitanja suverenih država jedan od temeljnih principa u medjunarodnim odnosima i da bi i zvanična Rusija morala da ga se pridržava.
  • NS49

    21.08.2018 19:06
    Treba da se buni što na Kosovu i u Hrvatskoj prave iste kampove ali neće.
  • Brus Vilis

    21.08.2018 17:14
    Imam i ja pitanje. Kako je moguće biti na čelu stranke 28 godina bez ikakvih rezultata?
  • Zoran

    21.08.2018 16:43
    Ovako treba progovoriti
    E svaka ti na mestu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".