Rezultati procene bezbednosti mostova kod Beške za dve nedelje

Vanredna procena bezbednosti četiri najfrekventnija mosta u Srbiji, starog i novog mosta kod Beške, Gazele i Pančevačkog mosta u Beogradu, biće završena za 15 dana, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Rezultati procene bezbednosti mostova kod Beške za dve nedelje
Foto: 021.rs
"Naši mostovi jesu bezbedni, železnički i putni, na auto-putevima, magistralni, regionalnim i lokalnim putevima", rekla je Mihajlović.
 
Kaže da je zbog nedavne nesreće u Italiji kada se srušio most tražila vanrednu kontrolu bezbednosti mostova, kako javnost u Srbiji ne bi bila uznemirena zbog tih dešavanja. Za bezbednost mostova su nadležna dva preduzeća - Infrastruktura železnice Srbije i Putevi Srbije.
 
Propisana je najmanje jedna kontrola u dve godine, a vanredni inspekcijski nadzor može da bude mnogo češći.
 
Mihajlović je rekla da će zato sledeće nedelje početi procena za bezbednost pomenutih najfrekventnijih mostova i da će biti završena za desetak dana.
 
"Posle ćemo uraditi planove za dalje. Neki predsednici opština su izašli u javnost i rekli kako neki mostovi nisu sigurni. Za proveru svih mostova nam je potrebno nekoliko meseci, a za ove najfrekventnije najviše 15 dana. Svi izveštaji će biti javni", naglasila je Mihajlović.
  • Александар

    22.08.2018 12:48
    Када?
    А Жежељев?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".