Bivši direktor niškog aerodroma: Bukvalno seku zdravu nogu

Bivši direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović izjavio je da je jedina alternativa za taj aerodrom, ukoliko ne bude državnih subvencija, povećanje aerodromskih taksi, što će direkno negativno uticati na obim saobraćaja i razvoj mreže u Nišu.
"Bukvalno seku zdravu nogu da bi dokazali da je neko invalid i u tome ja neću da učestvujem", rekao je Đurđanović za nedeljnik "Vreme", u intervjuu u kojem je govorio o prebacivanju vlasništva nad niškim aerodromom na državu i zašto nije hteo to da potpiše.
 
On je naveo da je sve što se dešavalo u poslednjih šest meseci posledica trogodišnjeg sukoba Aerodroma, lokalnih institucija i lokalne politike s jedne strane i s druge strane državne administracije i politike ogledane u Ministarstvu saobraćaja i ministarki Zorani Mihajlović, da bi kasnije bila uvučena i Vlada, pa i stranka. Prema njegovim rečima, Ministarstvo treba da odgovori na pitanje zašto je sve urađeno na taj način.
 
"Kako objasniti da se, na primer, parkinzi na beogradskom aerodromu predaju aerodromu na upravljanje, jer je to taj savremeni model upravljanja aerodromom koji Vansi uvodi, a u Nišu se ti isti parkinzi uzimaju aerodromu i vraćaju gradu – eto to su prve najavljene epohalne mere koje novi vlasnik preduzima", kazao je Đurđanović.
 
On je rekao da je "ceo cirkus nastao zbog neodgovornih izjava ministarke Mihajlović, koja je iz samo njoj znanih razloga bukvalno rasipala milione evra nekakve imaginarne pomoći". Kako je kazao, vrhunac takvog ponašanja bila je prošlogodišnja donacija rendgena za kargo pošiljke, koji je predstavljen javnosti u prisustvu brojnih zvaničnika.
 
"Objavljena vrednost donacije je 400.000 evra, koliko i koštaju ta dva nova uređaja, ali kao i obično, dobili smo uređaje koje Direktorat civilnog vazduhoplovstva nije hteo da sertifikuje za upotrebu, jer su u potpunosti amortizovani i zapisnički ih je stavio van upotrebe. Realno, vrednost doniranih uređaja je manja nego autfit Zorane Mihajlović toga dana", rekao je Đurđanović.
 
On je dodao da za odlaganja sednice Skupštine grada oko poklanjanja aerodroma državi nisu bili odlučujući protesti.
 
"Za vlast su takvi protesti neprijatnost, ali sigurno ne odlučujući faktor. Vodila se i unutarstranačka rasprava, jer je sve tako iznenada urađeno i spinovano da je u određenom trenutku sve bilo potpuno nejasno", kazao je.
 
Dodao je da bi mu bilo najlakše da kaže da nije bio član SNS-a, jer zbog neke "volšebne administrativne greške" njegova pristupnica nije proknjižena i nije bio u bazi članstva, kao i da drugu pristupnicu nije potpisao, ali i da je sa takvim statusom bio član Opštinskog odbora Pantelej i Gradskog odbora Niš i predsednik Saveta za saobraćaj.
 
"Danas, kada zavrću ruku stranačkim funkcionerima da napišu jedan tvit ili objavu podrške predsedniku stranke i kada od stotina i hiljada direktora u javnom sektoru na prste možete da izbrojite one koji razumeju situaciju u kojoj se kao društvo nalazimo, uveren sam da bi velika većina njih, da je na mom mestu, negirala članstvo u SNS", rekao je Đurđanović.
  • Neša

    23.08.2018 05:55
    Ah
    Naviklo se to na budžet i život od nerada.
  • Vlada

    22.08.2018 22:57
    subvencije
    Pa eto subvencije od strane drzave: Rashodivani skener za kargo sa Bg aerodroma koji je kao nov vredeo 400.000 eur...I ministarka izadje na tv i kaze: dobili ste donaciju od 400k eura. Isto je i sa vatrogasnim vozilima, traktorima za vucu aviona i slicno, sve sto se rashoduje sa Bg aerdroma, pravac Nis kao subvencija..ali spin odradi svoje, botovi osole i udare zaprsku a masa se primi i to je to.
  • Boki

    22.08.2018 22:42
    previse
    Previse mi brzo radi mozak i uzbudim se kad namirisem fukaru, iz tog razloga pravopisne greske... a prica ti je klasicna spin tragi komedija made in SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".