NBS uvodi sistem instant plaćanja telefonom

Od oktobra, banke će klijentima moći da ponude uslugu slanja i prijema novca na osnovu broja telefona, bez potrebe da građani otkrivaju podatke o tekućim računima.
NBS uvodi sistem instant plaćanja telefonom
Foto: Pixabay
Novi sistem za instant plaćanja, koji Narodna banka Srbije uvodi od 22. oktobra, omogućiće bankama da klijentima ponude uslugu prijema i slanja novca na osnovu broja mobilnog telefona, ali i da na svoj mobilni dobiju i odmah plate račune za komunalne usluge, uključujući i račune za kablovsku televiziju, mobilne telefone, itd.
 
To znači da će građani međusobno moći da šalju ili primaju novac, a da ne otkrivaju svoje brojeve tekućih računa, pri čemu će poslat novac primaocu leći na račun za samo nekoliko sekundi.
  • B

    08.09.2018 16:21
    Pitanje
    Da li cemo moci da primamo, a ne samo da saljemo novac preko PayPal-a. Imam devizni racun, karticu i sve, ali mogu samo da saljem novac.
    Vec znam odgovor, ali ipak da pitam.
  • Sale

    08.09.2018 11:31
    Iskreno, bojim se svega što ovakva država uvodi kao nešto revolucionarno... bojim se onoga ispod površine...
  • Dule

    08.09.2018 11:21
    Telenor hnje hnje hnje lol
    U Telenor banci radi, ali ako imas 10 prijatelja sa racunima u drugim bankama u kojima ne radi, ti si uskracen za mogucnost da sa njima komuniciras na taj nacin. Znaci, mnogo je bolje da ovo prihvate svi sistemi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija