Odobreni novi zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije

Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije prihvaćeni su zahtevi Agencije za borbu protiv korupcije za zasnivanje radnog odnosa sa osam novih radnika, kao i zahtevi člana Odbora Agencije Dragana Mitrovića i narodne poslanice Slavice Živković za obavljanje druge javne funkcije, odnosno obavljanje drugog posla.
Odobreni novi zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije
Foto: 021.rs
U obrazloženju zahteva Agencije za davanje saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa sa novim licima, navedeno je da su za nova radna mesta obezbeđena budžetska sredstva, kao i da se novi zaposleni nalaze u kadrovskom planu.
 
Na sednici Odbora prihvaćen je i zahtev Predraga Jelenkovića, narodnog poslanika, za ostvarivanje prava na isplatu mesečne naknade u iznosu od 35.000 dinara, na ime zakupa stana u Beogradu, kao i pravo na naknadu za odvojeni život od porodice.
 
Prilikom razmatranja izveštaja Eparhijskog upravnog odbora Eparhije raško-prizrenske o pravdanju sredstava uplaćenih na ime pomoći narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji iz Fonda solidarnosti Narodne skupštine, koji je takođe prihvaćen, postavljeno je pitanje načina finansiranja tog fonda.
 
Poslanik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić istakao je da opravdanost postojanja tog Fonda postoji i izrazio negodovanje što se finansira od novca poslanika koji oni daju na ime kazni koje dobiju po poslovniku i smatra da bi se više novca skupilo ukoliko bi finansiranje bilo na dobrovoljnoj osnovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija