Počela rekonstrukcija pruge Predejane - Džep

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je danas da je započela radove na rekonstrukciji četiri i po kilometra pruge Predejane - Džep, između Niša i Preševa.
Počela rekonstrukcija pruge Predejane - Džep
Foto: Pixabay
Trenutna brzina vozova na ovoj deonici je između 20 i 30 kilometara na sat. U građevinskom smislu pruga je na ovoj deonici izuzetno teška i na tih četiri i po kilometra ima čak 11 krivina, od kojih su neke dužine i po 300 metara, navodi se u saopštenju.
 
Zato je rekonstrukcija ove pruge izuzetno značajna, jer će po završetku radova biti povećana bezbednost železničkog saobraćaja, a brzina vozova biti podignuta na projektovani nivo.
 
Rekonstrukcija pruge Predejane - Džep biće završena do kraja oktobra, navode iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.