Martinović: Protest porodilja je stranački; Mame su zakon: Sramno ponašanje Martinovića

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović nazvao je protest trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj porodici sa decom "protestom pojedinih stranaka i nevladinih organizacija protiv Vlade Srbije".
On je tokom rasprave o izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju rekao da su "inspiratori protesta oni koji se mnogo ne brinu ni za žene, ni za decu, ni za demokratsku budućnost Srbije".
 
"Jedan od inspiratora je Medijum grupa koju vodi rodjeni brat (funkcionera DS) Gorana Ješića, Vladimir Ješić i koji je vlasnik portala Bebac koji je nastao 2008. tako što je iz budžeta Vojvodine za pokretanje portala uplaćeno oko 57.000 evra", kazao je Martinović i dodao da je u to vreme pokrajinski sekretar nadležan za tu problematiku bio Miloš Lučić, Ješićev kum.
 
Kako je dodao, "neki od glavnih organizatora su poslanica Pokreta centra Tatjana Macura i poslanik DS Balša Božović, kao i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Balašević, dok je jedan od onih koji je protest najviše podržavao Bojan Pajtić koji je bio predsednik Vlade Vojvodine kada je Bebac dobio sredstva za pokretanje".
 
"Želim da kažem gradjanima da protestuju ako su nezadovoljni, ali znajte, inicirali su ih oni koji su politički protivnici pa su podmetnuli nekoliko žena", rekao je Martinović, uz tvrdnju da protesti nisu spontani. On je pokazao fotografije predstavnika političkih stranka koji su došli da podrže protest i rekao: "Evo ovo su sve same mame i Boško i Goran Ćirić i Balša Božović".
 
Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je da je sramota što zene koje su izašle na ulicu i one koji su hteli da ih podrže Martinović proglašava za "ljude koji su instrumentalizovani od neke stranke". Ona je istakla i da joj je žao što niko ko je glasao za taj zakon nije došao da razgovara sa ženama koje su protestovale.
 
Mame su zakon: Nepristojno ponašanje Martinovića
 
Organizacija "Mame su zakon" osudila je izjavu Aleksandra Martinovića.
 
U saopštenju nezadovoljnih porodilja i trudnica se navodi da je Martinović na taj način "targetirao najosetljiviju i ekonomski izuzetno poniženu grupu od više od 1.000 žena koje su juče učestvovale u mirnoj protestnoj šetnji zbog loših efekata primene Zakona o finansijskoj podršci sa decom".
 
"Zašto poslanik skupštinske većine nije bio glasan i zašto je prećutao skupštinsku raspravu kada je usvajan zakon koji će veliki broj porodilja ostaviti sa mesečnim primanjima od par hiljada dinara, medju kojima ima i ekstremnih primera sa iznosima od 1.000 do 3.000 dinara? Zašto tada nije radio svoj posao", upitale su.
 
Ocenjuju i da je "sramno i iznad svega nepristojno od Aleksandra Martinovića da se politički razračunava preko ledja trudnica i porodilja i njihovih novčanika". Martinoviću su nezadovoljne porodilje i trudnice ukazale na to da, ukoliko se nije osetio pozvanim da ih podrži juče na protestu u Beogradu, onda ne sme i ne treba da osudjuje druge koji su to uradili.
 
Pozvale su skupštinsku većinu da na dnevni red stavi izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koje je juče u skupštinsku proceduru predala poslanica Tatjana Macura, koji je napisan u saradnji sa trudnicama i porodiljama. To će biti odličan uvod u raspravu koja ima za cilj da se zakon koji je 1. jula stupio na snagu izmeni, navodi se u saopštenju.
 
Djordjević: Oštećene majke će dobiti novac
 
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je na sednici da je "ponosan što je Srbija zemlja koja najviše brine o svojim majkama, da će još više brinuti o njima i da će svima koji su oštećeni to biti nadoknadjeno".
 
"Biće vraćeno majkama koje su zakinute, želimo da naše mere uspeju i da majkama dajemo više. Sigurno će biti izmena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom", kazao je Djordjević.
  • petar petrović

    28.09.2018 18:08
    sekta
    Svaka stranka je klasična skta i preduzeće.Protivnici su im svi ostali.
  • Pićuka

    28.09.2018 18:07
    Meni je ovo jako veselo. Zar je nemoguće da svi izađu na ulicu u isto vreme, prosvetari, zdravstvo, trudnice, radnici, da ne nabrajam dalje. Da sve stane i kažemo ovako ne ide. Stranke nisu važne u ovakvoj situaciji. Svi su lopovi, manje više, ali nisu to stranke. To smo mi Srbi, ljudi, božija stvorenja. Nije stranka lopov nego vaš rođak, član porodice, komšija. Ako nas ima poštenih i moralnih onda moramo svi zajedno, ali kako. Dok se narod ne ujedini po muci, a ne po politici, ostaćemo rupa u istoriji. Kompletan SNS funkcioniše na ličnim interesima, da se ne zavaravamo. Manite šta je bilo, nego šta će mo dalje. Na ovaj način dalje ne postoji.
  • Vojvosadjan

    27.09.2018 14:32
    Šta li će se zbiti s Martinovićima, Babićima i ostalim Đukanovićima na kraju balade? Onomad u praskozorje 5. oktobra legenda kaže da su Sremci istresli cisternu govana u kuću ministra Gorana Matića koji je jako slatko izgovarao slovo r, upravo tako da je dobio ono i kako se predstavljao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija