Brnabić: Gugl mora uskoro da se izjasni

Kabinet predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić saopštio je da su, povodom informacija koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama da je Srbija stavljena na "crnu" listu od strane kompanije Gugl, dobijena čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom problemu.
Brnabić: Gugl mora uskoro da se izjasni
Foto: Pixabay
Naime, u javnosti se pojavila informacija da je kompanija Gugl izbacila Srbiju sa liste podržanih zemalja u kojima je moguće registrovati G Suite poslovnu kolekciju aplikacija, koje omogućavaju lakše poslovanje biznisima svih kategorija.
 
Navodno je G Suite ukinut zbog preporuka FATF (Financial Action Task Force) - koja se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija - koja je Srbiju stavila na listu visokog rizika, sa još 10 zemalja.
 
Kako se navodi u saopštenju, predsednica Vlade je reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Gugl u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
"Predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Gugl, od kojih su dobili čvrsta uveravanja, da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", piše u saopštenju.
 
Dodaje se da se očekuje "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji". "Verujemo da će se kompanija uskoro o ovome izjasniti", navedeno je u saopštenju.
  • brane

    20.10.2018 12:03
    zasto bi iko sa ovdasnjom lopovijom hteo da ima bilo sta ?
  • Salamander

    20.10.2018 00:43
    Postoji razlog
    A razlog je nastao kao posledica izbora.
    Šta sada niže biti lek?
    Revolucija?
    Doklegod traje "reality", " turbofolk" i ostale "naše maje", dotle ćemo biti "mrak u čmaru".

  • Johny O.

    19.10.2018 21:53
    zorandel@sbb.rs
    Pranje novca i finansiranje terorizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.