Kandidati za Pravosudnu akademiju prijemni će polagati uživo na internetu

Kandidati za upis na Pravosudnu akademiju, iz koje će izaći kao buduće sudije i tužioci, polagaće u utorak usmeni ispit koji će, prvi put u istoriji školstva u Srbiji, biti prenošen uživo, preko jutjub-kanala.
Kandidati za Pravosudnu akademiju prijemni će polagati uživo na internetu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Reč je o devetoj generaciji polaznika Pravosudne akademije, koji su već, 5. novembra, polagali pismeni deo prijemnog, koji je takođe prenošen preko "Jutjuba".
 
Prema rečima direktora Pravosudne akademije Nenada Vujića, za prijemni se prijavilo 115 kandidata, od kojih je 91 izašao na pismeni ispit, a njih 86 kvalifikovalo se za polaganje usmenog. Od tog broja, Akademiju će moći, prema odlukama Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, da upiše 31 polaznik - 25 kandidata za sudije i šest za tužioce.
 
- Publika koja želi da prati uživo polaganje ispita, moći će da dođe na Akademiju. Svi ostali mogu ga pratiti preko našeg jutjub-kanala. Prenos je obezbeđen na svim lokacijama na kojima je zakazano polaganje ispita - u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu - kaže Vujić i dodaje da je pismeno polaganje uz prenos uživo prošlo odlično.
 
Cilj prenosa preko "Jutjuba" je podizanje transparentnosti, a rezultati će se znati do kraja sledeće nedelje, najavljuje direktor.
 
Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce. Takođe organizuje dodatne obuke i specijalizacije. Prema predlogu ustavnih amandmana, ona će biti nezaobilazna "karika" za ulazak u pravosuđe.
  • Cubi

    09.11.2018 22:50
    Rijaliti pravosudje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.