FOTO: Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu išaran sprejom

Donji deo Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu uvijen je u najlon, jer se pretpostavlja da je natpis precrtan crnim sprejom.
Oko spomenika je primećeno i povećano prisustvo komunalne policije, piše "Politika".
 
Spomenik na kojem je ispisana posveta zahvalnosti postavljen je 11. novembra 1930. godine u znak prijateljstva, uzajamne pomoći i saradnje Srbije i Francuske tokom Prvog svetskog rata.
 
Spomenik je obmotan najlonom nakon skandala u nedelju, u Parizu, na ceremoniji povodom 100 godina od završetka Velikog rata, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić, kao predstavnik zemlje koja je pobedila i podnela velike žrtve u Prvom svetskom ratu sedeo u trećem redu na tribini preko puta drugih svetskih i lidera iz regiona. Opširnije o tome OVDE.
 
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini izvinio se srpskom narodu i predsedniku Vučiću zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti u Parizu.
 
  • Kultura

    14.11.2018 23:19
    Zapišavanje spomenika - u Evropi jedinstvena vojvođijanska kultura.
  • Piplfoks

    14.11.2018 19:57
    @Bob Rock

    Ne znam o kakvoj logici pričaš, ali aam prilično siguran da si pogrešno razumeo. Ja sam odgovarao 'Logiju' da ovaj spomenik što dižu na Trgu Republike i nema nikakvu drugu funkciju nego da se zapišava, ne vidim kakve veze s time imaju kineski (?) vitezovi.
  • Logi

    14.11.2018 19:19
    kratko
    Što sam hteo da kažem, ja sam rekao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija