Lovačke puške moraju da se preregistruju do marta

Lovci u Srbiji moraće do 4. marta sledeće godine da preregistruju svoje lovačke puške i karabine, jer, u suprotnom, neće moći da učestvuju u lovu.
Lovačke puške moraju da se preregistruju do marta
Foto: Pixabay
To je poruka stručnog skupa lovnih stručnjaka iz zapadne Srbije, koji podsećaju na Zakon o oružju i municiji, iz 2015. godine.
 
"Komora izdaje tri vrste licenci: za lovočuvarsku službu, za službu za gazdovanja lovištima i za izradu planskih dokumenata", kazao je Milovan Stojić, sekretar Lovačke komore Srbije.
 
Iz Lovačke komore pozvali su lovce da poštuju zakon.
 
"Preporučujemo vlasnicima lovačkog oružja da ga preregistruju, jer je to zakonska obaveza. Oni svi imaju svoje objašnjenje, ali svi moraju da prilože dokumenta koja se od njih zahtevaju. Neka se jave svojim udruženjima, pomoći će im", navode u Komori.
  • Sloba53

    14.11.2018 13:41
    Preregistracija se tretira kao prva registracija , kao da nikada nije registrovano ! Po kom je to članu Ustava ? To je zamena oružnih listova i takve moraju biti i takse i ostali troškovi kada se radi o već registrovanom oružju.
  • Državi

    14.11.2018 10:15
    Postavljam javna pitanja
    Novi Zakon o oružju će tretirati sve poštene i prijavljene vlasnike sadašnjeg naoružanja kao nelegalne - ako ne izvode novu dozvolu - elektronski sertifikat, karticu do 04.03.2019-te.

    Dodatne probleme pravi procedura da sadašnji vlasnici oružja koji su po 20-30-40 godina plaćali porez i bili vlasnici - da dostavljaju sve potvrde od države...
    Potvrdu od Suda i Potvrdu od MUP-a da se ne vodi istraga.... a koje koštaju.... plus
    lekarsko uverenje da ste normalni za oružje. Koje košta 6000.
    Svima su počele da cure bale i da menjaju cenovnike saznanjima o ovom.

    Lično, znam da će mnogi iskorisiti ovakav lekarski da budu oslobođeni od mogućnosti d aim se da oružje u trenutku mobilizacije.
    Jer, ne može neko da bude nesposoban za DRŽANJE oružje u miru a sposoban za NOŠENJE u ratu, u mnogo složenijim okolnostima.
    Na odgovornost onome ko to pokuša, mimo upisanih podatka u elektronske baze - nekom da naturi na silu.
    Tako da, samo povodom ovog pitanja se pitam, ko nam je predložio ovakav Zakon o oružju?

    Možda oni i onakvi, koji žele da pošteni ljudi vrate oružje i postanu nepošteni - kupujući ga na crno, od dilera koji su upravo povezani sa predlagačima?
    I po cenama za tu namenu smišljenim.
    Ili oni koji žele da razoružaju zemlju i onemoguće mobilizaciju?

    Ko ne bi platio 6000 da ga proglase nesposobnim za oružje?
  • an

    13.11.2018 22:50
    arch
    Ko kaže da moraju ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.