Mihajlović: Autoput napravljen bukvalno od blata, proširujemo krivične prijave

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je proširenje krivične prijave protiv odgovornih za propuste u izgradnji deonice Ub-Lajkovac na Koridoru 11.
"Sada se vidi da je ovaj autoput pravljen bukvalno od blata. Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice, koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u autoput odgovorajućeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadozora na ovoj deonici", rekla je Mihajlović za Insajder. 
 
Ministarka je rekla da je ta deonica dužine 12,5 kilometara koja "ide iz njive u njivu" ukupno plaćena 100 miliona dolara, da je ugovor o izgradnji imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje. 
 
"Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome učestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi činimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobraćaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan autoput od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra", rekla je Mihajlović. 
 
Deonicu od Uba do Lajkovca gradile su kompanije "Planum" i "Putevi Užice" u vreme bivšeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, a raspala se pre nego što je puštena u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, saopštilo je ranije Ministarstvo građvinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 
 
Sanacija te saobraćajnice treba da bude završena do kraja novembra, a radi je konzorcijum kineske "Shandong Hi-Speed Group" i azerbejdžanske firme "Azvirt".
 
Bivši ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je za Prvu TV danas da ne zna šta je problem sa deonicom Ub-Lajkovac na Koriodru 11 jer šest i po godina nije bio tamo. Kaže da je dok je on bio ministar sa tom deonicom sve bilo u redu.
  • Doing

    16.11.2018 00:21
    Sub Rosa
    postoji nepisano pravilo životno da sve što sakriješ ili želiš da ostane "pod ružom", tajno, izađe na videlo na najnepoželjniji i neočekivan način.
    https://www.youtube.com/watch?v=UrOOiHPualg
    https://www.oaklandinstitute.org/our-land-our-business
    http://www.politika.rs/sr/clanak/415309/Ko-je-kriv-za-pad-Srbije-na-Duing-biznis-listi
  • MiX

    15.11.2018 20:30
    Sve im je tako... Fušeraj i bofl! Drugačije i ne može biti kad su na vlasti fušeri i bofl- političari.
  • Radoznalac

    15.11.2018 19:22
    Sta posle prijave
    Prijava je ok, ali ko ce da objasni zasto je placeno kao asfalt, a radjeno sa blatom? I kome je otisla razlika u ceni? I da li je tu krivicna prijava ok, jer sam gledao kako porodice sa decom, zbog manjih dugova za struju npr, ostaju bez krova nad glavom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.