Uhapšen direktor FK Spartak zbog lažnih ugovora o posredovanju u prodaji igrača

Direktor Fudbalskog kluba Spartak Dragan Đ. i još dve osobe, uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u malverzaciju oko sastavljanja lažnih ugovora o posredovanju u prodaji igrača subotičkog superligaša i pranja novca.
Direktor Spartaka tereti se da je kao odgovorno lice superligaša u periodu od 2016. do 2018. godine, sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 9,5 miliona dinara, saopštio je MUP.
 
Uhapšeni V. Z. (32) i D. V. (27) sumnjiče se da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune na koje su preneli novac, iako su znali da on potiče od krivičnog dela, a sve sa ciljem da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.
 
Deo novca je uplaćen i na bankovni račun 78-godišnje žene iz Arilja, protiv koje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je, takođe, prala novac.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Marija Warga

    20.11.2018 17:11
    Trošenje državnih para
    Direktorica Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu potrošila je 15 miliona dinara javne nabavke za mesec dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija