Voz prepolovio autobus, petoro poginulo, oko 30 povređenih

Broj žrtava sudara voza i autobusa kod Niša porastao je na pet.
Tri osobe poginule su na licu mesta, dok su dve preminule u bolnici. Među poginulima je i dvoje 15-ogodišnjaka. Dečak je nastradao na licu mesta, a devojčica je preminula tokom operacije.
 
Devojka i mladić od 16 godina su životno ugroženi, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je obišao povređene. Devojka ima ozbiljne povrede glave, operisana je, ali je i dalje u komi, dok mladić ima "izuzetnu povredu kičme". 
 
Dodao je da su ostali povređeni za sada u stabilnom stanju, ali da se ne mogu davati nikakve prognoze. 
 
"Za 15 minuta primili smo 30 povređenih od kojih su 10 do 12 životno ugroženi. Među teško povređenima ima i desetoro dece", rekao je ranije direktor Urgentnog centra u Nišu, Miodrag Lazić.
 
U Klinički centar došli su roditelji i rodbina dece iz autobusa.
 
Kako se saznaje, vozač autobusa je povređen i hitno operisan, a mašinovođa je prebačen na Kliniku za mentalno zdravlje.
 
Do nesreće je došlo oko 7:30h, na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo. Autobus je prepolovljen, a od siline udarca zadnji deo voza iskočio je iz šina. Svi poginuli i povređeni bili su u autobusu. 
 
U pitanju je autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka. Voz koji je udario u autobus saobraća na liniji Niš-Prokuplje.
 
 
Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture Železnica Srbije izjavio je da će se posle završetka kompletne istrage znati tačan uzrok nesreće.
 
On je kazao da je železnička komisija obišla mesto nesreće, da je utvrdila da je "putni prelaz bio propisno obeležen znacima vertikalne drumske signalizacije i da je vidljivost na putnom prelazu bila dobra".
  • JEDNA BAKA

    23.12.2018 12:41
    NESRECA
    Bahat smo i primitivan narod i UVEK radimo bas ono sto je zabranjeno. AKO JE ZABRANJENO KORISTITI MOBILNI TELEFON U TOKU VOZNJE, ODAKLE VOZACU AUTOBUSA PRAVO DA GA KORISTI? Nikako ne pravdam zeleznicu, ali tu da je bilo i pet rampi i signala, vozac ih ne bi video, jer je on ko zna sta "vazno" pricao telefonom. SVAKAKO DA TREBA, NA SVIM PRUGAMA, STAVITI RAMPE I SIGNALE, ODMAH I POD HITNO. Ali nas narod je takav, oni bi zaobisli, ili podigli rampe, da prodju. Nas narod ode na slavu ili u svatove, tamo se debelo napije i onda sadne za volan,JER ON ZNA DA VOZI, ko ce njemu uzeti kljuceve auta? Nas narod, kada ide ulicom, valjda iz straha da ce se izgubiti, kao Ivica i Marica, baca prazne kese, omote od slatkisa, kutije od cigara...da obelezi put kojim ide. Jednom sam na raskrsnici kod Futoske pijace videla damu, koja je cekajuci na semaforu, otvorila prozor i iz luksuznog auta izbacila PUNU SAKU LJUSKI OD NARANDZE, NA SRED RASKRSNICE. Trebaju nam jaaaako strogi zakoni, u svakom segmenu drustva, i stroga primenljivost tih zakona, ni po babu ni po stricevima. A NE ONO, ZNAM OVOG ILI ONOG, ON CE MI OBRISATI KAZNU. NAJISKRENIJE SAUCESCE RODITELJIMA I ZNAJTE DA CELA SRBIJA SA VAMA PLACE.
  • tapuskof1

    23.12.2018 12:28
    Pruzni prelazi
    Pre nego sto bilo sta prokomentarisem, izjavio bih saucesce porodicama poginulih, i nadam se da ce se zavrsiti na tom broju koji je sad.
    Stravicna nesreca, ne bilo nikad vise! Utvrdjivanje krivice nece umanjiti bol roditelja dece koja im se iz skole vratila nisu. Krivica(koju ce svaliti na nekog) eventualno moze doprineti preventivi ovakvih sra... To sto se desilo, samo je sinteza visedeceniskog zanemarivanja zeleznice(na kojoj sam dve decenije) od strane drzave, naseg mentaliteta, vozacke (ne)kulture...
    Nisu drugi narodi bolji ili gori od nas. Najveca razlika je ta, sto tamo negde, gde je bolje...postoje pametni ljudi koji su osmislili i ustrojili sistem, koji je ustrojio ljude. Vise puta sam bio u ispomoc kolegama koji odrzavaju branike, i koji ne mogu da se namenjaju polomljenih po Vojvodini. Neka budala je bezveze postavila Andrein krst, znak stop, i krivinu pred svaki obezbedjen i neobezbedjen prelaz.
    Ne zaustavljanje na znak stop, provlacenje izmedju branika i ostale egzibicije...toga ce biti dok god je gospode poput ovog Saobracajni propisi, i dok se svest ne promeni.
    Nas veliki volodja nije bas moj izbor, ali ovo zanemarivanje datira i pre njega, to i bol u falusu je samo preuzeo od prethodnih.
    Nasi komentari, saucesca, pametovanja...ne mogu odagnati tugu, i jos manje mogu vratiti ugasene zivote.
    Deco, neka Vam je laka crna zemlja, a masinovodji, vozacu nek je Bog u pomoci kao i nama svima!

    https://www.youtube.com/watch?v=I54dyfjV8bY
  • vracharac

    23.12.2018 09:15
    Brate, u Srbiji je normalno da se ne stane na saobracajni znak stop... pola komentatora ovde okrivljuje drzavu, Vucica, ministarku, Pajtica, Milosevica, kralja Aleksandra ali ne vide ni zrno krivice onoga ko je vozio taj autobus. Moze nama Gospod Bog da vlada, krivicemo i njega ali necemo priznati da smo mi divlji i priprost narod koji za uvredu smatra ako se neko ponasa po propisima ili u skladu sa moralnim normama. Kakav narod takva i vlast koju je izabrao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija