Srbija Republici Srpskoj pomogla sa devet miliona evra

Od 2014. godine Srbija je u Republici Srpskoj (RS) podržala projekte ukupne vrednosti 21.750.000 evra, a samo ove godine, Srbija je Srpskoj pomogla sa ukupno 9 miliona evra, izjavila je večeras u Banjaluci premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da je ponosna što je Srbija dovoljno jaka da pomogne.
Srbija Republici Srpskoj pomogla sa devet miliona evra
Foto: 021.rs
Brnabić je rekla da je devet miliona evra ove godine opredeljeno za izgradnju vodovoda u selu Banjci u Bileći i revitalizaciju starog grada Trebinja, izgradnju deonice magistralnog puta Tjentište – Brod na Drini, za rekonstrukciju Doma kulture u Nevesinju.
 
Vlada Srbije RS donira 250.000 evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja, izjavila je Brnabić na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banskom dvoru u Banjaluci.
 
Premijerka Srbije je poručila da u 2019. treba svi zajedno da budemo još pametniji, još staloženiji, razumniji i još mudriji. "Kakvi god izazovi bili pred nama, naš posao je da omogućimo drugačiju budućnost ne samo za nas ovde, u Srbiji i u Srpskoj, već za sve u regionu, pre svega za mlađe generacije. Da napravimo uslove da mladi ostaju ovde, da ovde rade i stvaraju, da ovde prave svoje karijere i porodice. To treba da bude naš najvažniji cilj", rekla je Brnabić.
  • Vlada

    24.12.2018 17:21
    @Василије

    Ako su ti oni braća, slobodno pali tamo pa se bratimi, ali sa svojom kintom.
  • Василије

    24.12.2018 10:47
    Српски народ
    Нека вас је срамота пред Богом због оваквих коментара. Ко други да помогне свом народу преко Дрине него матица и мајка Србија? Лечите се.
  • Komifo

    24.12.2018 07:45
    Nije dovoljno da primimo na desetine hiljada njihovih migranata, aj' da poslednje pare damo onima što su zapravo ostali tamo. Iz zahvalnosti, valjda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija