Račun Ministarstva odbrane već mesec dana u blokadi

Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, račun Ministarstva odbrane je od 30. novembra 2018. godine u blokadi.
Račun Ministarstva odbrane već mesec dana u blokadi
Foto: 021.rs
Da je račun ministarstva na čijem je čelu Aleksandar Vulin u blokadi, prvi je juče objavio nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, povodom navoda Vojnog sindikata Srbije (VSS). Pretraživanje dužnika u prinudnoj naplati na sajtu Narodne banke Srbije pokazalo je da ova državna institucija duguje 27.860 dinara, piše Danas.
 
VSS je u sredu, 2. januara, uputio otvoreno pismo Vulinu, s pitanjem da li je Ministarstvo odbrane bankrotiralo i da li je egzistencija pripadnika Vojske Srbije ugrožena. Ovakve navode su u Ministarstvu okarakterisali kao zlonamerne, demantujući da je ova državna institucija bankrotirala.
 
VSS je juče saopštenjem ponovo odgovorio Ministarstvu, podsećajući da su ministra Vulina pitali da li su poslednje isplate plata i novogodišnjih čestitki izvršene sa računa Centra za zaštitu odojčadi i dece, jer su oni to sami videli u izveštajima koje dobijaju od banaka. Međutim, iz Ministarstva odbrane su rekli da ove tvrdnje nisu tačne. Nakon toga, iz VSS su saopštili da je sada "više nego očigledno da Ministarstvo odbrane nešto želi da sakrije i pojačava sumnju u vezi sa finansijama u tom vladinom resoru".
 
"Pitamo Ministarstvo odbrane, šta je to zlonamerno u našem otvorenom pismu i zašto ste i ovaj put slagali kada ste saopštili da poslednje isplate nisu izvršene sa računa Centra za zaštitu odojčadi. Šta ste time hteli da kažete i postignete ili sakrijete? Slagali ste i to da Ministarstvo odbrane odgovorno i precizno projektuje svoj budžet i prihode. Mi pouzdano znamo da, na primer, poslednja vežba na Pešteru u koju ste slupali oko 150 miliona, nije bila planirana budžetom. Da ste slagali govori i činjenica da u oktobru i do kraja 2018. niste isplatili sredstva za subvencionisanje stambenih kredita, za šta je trebalo baš onih 150 miliona. Šta se desilo i sa neisplaćenom solidarnom pomoći za rođenje deteta za koje pripadnici vojske imaju pravosnažna rešenja", navodi se u novom saopštenju.
 
VSS spornom smatra i nabavku vozila "Lazar" u 2018. godini, za koju ne postoji planirani budžet.
  • Ns

    04.01.2019 14:02
    Bogami, danas nema. Piše da nije bilo blokade u prethodne 3 godine ili Šutanovac ne govori istinu ili Cica obrisala blokadu.
  • limanac

    04.01.2019 13:37
    Vezbati,vezbati i samo vezbati
    "poslednja vezba na Pesteru u koju ste slupali 150 miliona ,nije bila planirana.."Dobro, a kako vi mislite da se jedan potpuni diletant, koji nije sluzio vojsku, obuci za ministra odbrane.Sto vise vezbi, pa nek kosta koliko kosta ,samo da nam ministar nauci sto vise .Ne mislite da nam ministar treba i dalje da ostane ovakav bezveznjak kao sto je sad.
  • Jacovitti

    04.01.2019 12:52
    Oooooo... Jadan ministar vojni. Sada će morati do Kanade više, do bezbroj puta, da donese lovu od tetke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija