Rebić: Strože kazne za najteža krivična dela od februara

Direktor policije Vladimir Rebić očekuje da će tokom februara u parlamentu biti usvojene izmene zakona koje predviđaju strože kazne za najteža krivična dela.
Rebić: Strože kazne za najteža krivična dela od februara
Foto: 021.rs
Prema njegovim rečima, pozitivni rezultati videće se već do kraja godine.
 
Rebić je za RTS rekao da očekuje da će donošenje izmena zakona omogućiti da sudije "pre svega poštuju predviđene rokove i da na efikasniji način vode krivične postupke".
 
"Do sada je posvećen rad policije i tužioca bio obesmišljen radom pravosuđa", rekao je on navodeći da su u 60 odsto slučajeva izricane minimalne kazne za najteža krivična dela, što je bila dekriminalizacija tih krivičnih dela. 
 
Rebić je naveo da očekuje da će izmene omogućiti i efikasniji rad policije i tužilaštva i podsetio da je u proteklih nekoliko dana uhapšeno 200 osoba zbog sumnje da su počinili najteža krivična dela. 
 
Strožu kaznenu politiku najavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se uvodi institut doživotne kazne zatvora, za one koji su počinili najteža krivična dela - za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela. Tim izmenama se prediviđa i da suđenje treba da bude završeno za 12 meseci.
  • Армаггедон

    14.01.2019 15:59
    Duška (uf kakvo ime),javi se kupicu ti ja sendvič.Mada kakve pametne komentare dajes,sigurno dobiješ desetak dnevno.Malo na dijetu Duška.
  • Futog

    14.01.2019 11:29
    Www
    Rebicu nisi ti u tuzilastvu!! Pa ko tebi veruje?
  • Tasic 1951

    14.01.2019 11:14
    Samo bezanija odavde deco
    Ako se osudjenik uclani u SNS kolika ce mu biti kazna tada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.