Četiri zlata i dve bronze za srpske učenike na takmičenju u Kazahstanu

Učenici Matematičke gimnazije osvojili su četiri zlatne i dve bronzane medalje na Međunarodnoj Žautikovskoj Olimpijadi iz matematike, fizike i informatike održanoj u Almati, u Kazahstanu.
Srpski đaci su ekipno osvojili drugu nagradu u konkurenciji 82 ekipe, odnosno oko 540 takmičara iz 18 zemalja.
 
Pojedinačne medalje osvojilo je šestoro učenika, saopštila je Matematička gimnazija.
 
Iz matematike, zlato je pripalo Milošu Milićevu, bronza Jovanu Toromanoviću, dok je Vladimir Viktor Mirjanić dobio pohvalu. 
 
Zlatne medalje iz fizike osvojili su Aleksandar Stanojčić i Dobrica Jovanović.
 
Iz informatike zlato je pripalo Pavlu Martinoviću, a bronza Mladenu Puziću.
 
Petnaesta Međunarodna Žautikovska Olimpijada iz matematike, fizike i informatike održana je u Almati od 10. do 14. januara. Ekipu iz Srbije vodili su profesori Matematičke gimnazije Boban Marinković i Ivan Stanić.
  • Posmatrac

    21.01.2019 08:18
    Mene zanima odakle su deca? Zasto ovako kratko sam? Zar nisu zasluzili vise prostora?
  • ns mama

    18.01.2019 10:13
    za Limuna
    @Limun, kako mislite "Kako bre ovo??? Pa zar nemamo najnazadniji sistem školovanja? Jesu samo oni bili tamo pa osvojili zlato? Zar nam školstvo nije devastirano do temelja? Ovo je neka prevara ne možemo mi imati dobru i pametnu decu u ovakvom sistemu. Treba smeniti ministra obrazovanja što pre da se ne brukamo."
    Pa sve ste u pravu, Vasi politicari i ministri "doktori nauka" najbolje znaju kako je tezak put da se dodje do ovakvih rezultata, muke kroz koje prolaze ova deca sto se tice uslova rada, njihovi roditelji sto se tice odvojenosti od dece jer je TA skola u jednom gradu a deca iz cele zemlje i nastavnici koji rade za mizerne plate i ne mogu dostojanstveno da zive ... ali kada svi oni "porastu" mozda budu kao Vasi ministri doktori pa im bude lepo kao i njima i Vama....
    Zakljucak je da nikoga ne smemo da menjamo, ni slucajno.... pogotovo ne ministre....

    Eventualno decu :) i svakoga ko razmislja i ne prihvata da je ovo stanje svesti normalno!!
  • babazvekana

    17.01.2019 06:58
    intervju
    Hvala 021 sto je objavio vest.
    Lepo bi bilo da ih novinari intervjuisu, da ih pitaju kako su to postigli ,kako su se osecali, ko im je pomagao ,sta je najlepse a sta najteze da se dodje do ovakvog uspeha. Ta deca treba da dobiju vise prostora a ne samo jedan kratak komentar.Da su se potukli vise bi se o njima pisalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija