Zorana Mihajlović: Srbija će imati najbržu prugu u regionu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija imati najbržu prugu u regionu, kojom će se od Beograda do Budimpešte ići 200 kilometara na sat.
Zorana Mihajlović: Srbija će imati najbržu prugu u regionu
Foto: 021.rs
Ona je navela da je jučerašnji ugovor potpisan sa ruskom stranom, tokom posete Srbiji predsednika Rusije Vladimira Putina, vredan 230 miliona evra i da između ostalog obuhvata izgradnju novog dispečerskog centra iz kojeg će se upravljati saobraćajem u celoj Srbiji.
 
"Unutar tog ugovora 127 miliona evra je namenjeno za izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za železnicu, deo sredstava je namenjen za radove na izgradnji elektrotehničke infrastrukture na deonici Stara Pazova-Novi Sad i izradu projektno-tehničke dokumentacije za nastavak rekonstrukcije barske pruge", izjavila je Mihajlović.
 
Dodala je da je cilj Srbije moderna železnica koja je povezuje sa regionom i Evropom.
 
"Srbija se strateški opredelila da ulaže u železnicu, nekako smo prethodnih decenija ulagali u autoputeve i puteve, zaboravljajući na to koliko je značajan železnički transport. Rekonstruisano je preko 200 kilometara pruga, radimo najbržu prugu u regionu kojom će se ići 200 kilometara na sat", rekla je ministarka.
  • ona se budi

    19.01.2019 11:19
    @ Narod ko stoka
    a kad elita zna šta hoće, onda stanje bude gore nego ikada, a najuticajniji faktori i najveći demagozi su ovde
    https://www.youtube.com/watch?v=isyEmmPZZDU
    i ovde http://www.kombeg.org.rs/aktivnosti/udr_fin_org/Detaljnije.aspx?veza=2681
    što važi za energetsku politiku, važi i za transportnu politiku: nekonzistentno, dakle neodrživo čak i da nema sumnjivih poslova, a ima ih sigurno puno:
    https://novanasarec.org.rs/zivojin-stefanovic-imali-smo-bolje-resenje-za-koridor-10/
  • Zlo u

    18.01.2019 15:39
    Sistemu
    Srbija nece nisa imati dok vam ne vidi ledja .
  • Hm

    18.01.2019 14:15
    Jaka konkurencija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija