Suđenje po tužbi ministra Popovića protiv KRIK-a odloženo zbog Putina

Početak suđenja po jednoj od četiri tužbe ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) juče je ponovo odložen jer se Popović nije pojavio u Višem sudu u Beogradu.
Suđenje po tužbi ministra Popovića protiv KRIK-a odloženo zbog Putina
Foto: Medija centar Beograd
Njegov izostanak opravdan je obavezama zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina.
 
Popović je sprečen da dođe zbog posete Putina Beogradu, rekao je njegov zastupnik, a sud je novo ročište zakazao za 8. april. Popović je tužio KRIK zbog teksta "Popović ‘visokorizičan’ za ofšor agenciju", u kojem piše da on poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona dolara, da kontroliše kompanije registrovane u ofšor zonama, kao i da je u izveštaju advokatske kancelarije "Appleby", koja se bavi osnivanjem ofšor kompanija, označen kao klijent visokog rizika.
 
Tekst je napisan na osnovu mejlova i dokumentacije koji su "procurili" iz te kancelarije, u okviru međunarodnog novinarskog projekta "Rajski papiri", u kojem je učestvovao i KRIK. To je četvrta tužba koju je Popović početkom prošle godine podneo protiv KRIK-a i sve se odnose na ista otkrića iz projekta "Rajski papiri".
 
Svakom tužbom Popović traži odštetu od milion dinara zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva. On je 17. decembra prošle godine od Višeg suda tražio da se suđenja po njegovim tužbama zamrznu, kako ne bi bili protumačeni kao pritisak na medije, navodeći da će svoje pravo na istinu i zaštitu svog ugleda ostvariti kao fizičko lice, nakon prestanka funkcije ministra u Vladi Srbije. KRIK je posle toga saopštio da će tražiti da se procesi nastave.
  • Krompjuter

    18.01.2019 11:39
    Taman za nas
    rizican za of sor agenciju, ali je za nas taman (da izvinete)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.