Grupa od 80 profesora i saradnika FPN-a podržala građanske proteste u Srbiji

Grupa od osamdeset profesora i saradnika Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu podržala je danas proteste u više gradova u Srbiji, navodeći da su građani "digli glas protiv urušavanja institucija, nasilja i gušenja sloboda".
Grupa od 80 profesora i saradnika FPN-a podržala građanske proteste u Srbiji
Foto: 021.rs
"Građanke i građani Srbije su digli glas protiv nasilja, nepravdi, gušenja sloboda, urušavanja institucija, obesmišljavanja demokratskih praksi i medijskih progona. Ono što se događa u našem društvu ne pogađa nas samo kao građanke i građane, nego i profesionalno", navodi se u saopštenju koje je preneo portal Peščanik.
 
Potpisnici saopštenja su naveli da su "dovedene u pitanje vrednosti na kojima počiva program studija tog fakulteta a to su demokratija, građanske i političke slobode, uljudni dijalog s neistomišljenicima, nezavisnost institucija, podela vlasti i sloboda medija".
 
Oni su podržali apel za zaštitu profesionalnih standarda koji se narušavaju na univerzitetima, naročito tolerisanjem plagijata državnih funkcionera.
 
"U ovom trenutku, potrebno je da se oglasimo i sačuvamo ugled institucije i profesionalni integritet, kako bismo čiste savesti izlazili pred studente i predavali ono što predajemo", saopštio je nastavni kadar FPN-a i izrazio nadu da će im se u ovome priključiti i ostale kolege iz akademske zajednice. 
 
Kako je protekao protest u Novom Sadu u petak, čitajte OVDE.
 
Prošle nedelja je grupa od 105 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta potpisala zajednički apel kojim su dali podršku građanskim protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji.
  • Mastodont

    22.01.2019 16:43
    @Vertigo

    Teško možeš lakše da prepoznaš najprizemniju, ali žešće nadobudnu nacionalističku seljačinu nego ako citira 'Bora Čorba' i imitira 'šiptarski' izgovor u oslovljavanju protivnika. Jedino upadljivije od toga bi bilo da teoretiše o kontroli vremena od strane CIA-e i da mu neprekidno cure bale dok govori.
  • Vertigo

    21.01.2019 23:05
    @1 od 5 miliona
    Slažem se da "neko misli svojom glavom". Ali, taj neko svakako nisi ti, soroščiću, pošto po svoje "mišljenje" trčiš do najbliže NVO.
  • 1 od 5 miliona

    21.01.2019 22:00
    Odgovor za Vertigo
    Postovani podanice - nismo svi placeni - kao vi mlekom i sendvicima !!!!
    Neko misli svojom glavom. Zao mi vas je jer ne znate bolje nego da vam neko kazete sta da radite. Isto vazi i za ovaj komentar.
    Polako samo, lepo vam je Putin rekao malo sto ste se za ..... A vas vodja se ipak malo unervozio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.