Izveštavanje po diktatu: Nekoliko medija dobilo isto uputstvo koga da napadaju

Portal Južne vesti objavio je danas uputstvo urednicima da targetiraju odredjene ličnosti i istovetno izveštavaju o nekim dogadjajima, koje je upućeno medijima pod kontrolom biznismena Radoice Milosavljevića, kao i imejlove u kojima se sugeriše uredjivačka politika tih televizijskih stanica kada su u pitanju politički protivnici vlasti.
Izveštavanje po diktatu: Nekoliko medija dobilo isto uputstvo koga da napadaju
Foto: Pixabay
Južne vesti su objavile imejlove u kojima se urednicima tih televizija, sa oznakom "URGENTNO!", sugeriše da u naredna tri dana, bez obzira na druge sadržaje, imaju samo tri teme "Djilas, Hitler i Sergej".
 
"Djilas, Hitler i Sergej to su tri teme koje treba da nam zauzmu prostor u informativi", piše u uputstvu lokalnim televizijskim stanicama.
 
Izvor Južnih vesti tvrdi da to nije prvi put, ali da su ranije ta uputstva bila drugačija i da su sugerisala da se prenose ceremonije na kojima se pojavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se direktno prenose njegove konferencije za novinare i sva obraćanja javnosti.
 
Isti izvor objašnjava da je ovo "prvi put da se lokalni mediji aktivno uključuju u obračun sa neistomišljenicima i političkim protivnicima vlasti".
 
Na adrese lokalnih televizija, kako se vidi u mejlovima, najčešće stiže obaveštenje da je obavezno emitovati emisiju "Kontravizija" i traži se povratna informacija o terminima, kao i potvrde da je emisija emitovana. 
 
U juče prosledjenom uputstvu, pored tri teme i teksta koji moraju da emituju, poslata je napomena o još jednoj obavezi: "Napomena: Sutra (23.1.2019.) da se svi uključe u konferenciju za novinare Srpskog telegrafa, koja počinje u 10:30h".
 
Radoica Milosavljević je kruševački biznismen koji je od 2015. godine postao vlasnik većeg broja medija u Srbiji.
 
  • Kalimeru i sličnima

    24.01.2019 10:46
    Problem je što se takvim emisijema i medijima ovom narodu promoviše mržnja umesto međusobnog razumevanja. Ako mislite da je to dobro za Srbiju i njenu budućnost onda imamo priličan problem. Mislite li da će promovisanje mržnje rešiti nagomilane probleme? Ako se posvađate sa svojim komšijama i drugovima kako će izgledati vaš život? Ko će vam pomoći da popravite krov, da pogurate kola zaglavljena u snegu...alo ljudi, gde ovo vodi?
  • Мунгос

    24.01.2019 10:44
    @ Piplfoks, познаниче стари,
    Та терапија је у старту била осуђена на пропаст.
    Зато што сам се ја заразио једним веома опасним вирусом пре 30 година, Петог октобра 1988. године. Из оне приче са тужним завршетком:
    „Тата, тата, ја бих Републику.
    И тата би, сине.
    Тата, тата, неко нас гађа тетрапаком од јогурта…..“
  • Petar

    24.01.2019 08:55
    Poligraf

    Čekajte , šta kaže POLIGRAF ? Upravo čitam. Vest je netačna, izmišljena , zlurada i falsifikovana i detektovano da su je plasirali ološi , neprijatelji i plaćenici. Nepogrešivo zaključujem , vest je dakle,TAČNA i na toj tehnologiji rada funkcionišu svi režimski mediji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija