Trifunović: Janković napustio PSG, ne ulazimo u Savez za Srbiju

Osnivač i prvi predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković napustio je taj pokret dan posle izbora Sergeja Trifunovića za predsednika, piše "Politika".
"Poštovani, čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put. To nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu. Stoga se iščlanjujem iz Pokreta", napisao je Saša Janković, prenosi "Politika".
 
Janković je za taj list rekao da "sada ne daje izjave za medije".
 
Trifunović: Pokret slobodnih građana neće ući u Savez za Srbiju
 
Novi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da više neće govoriti rečnikom kakvim se "proslavio" na tviteru, pošto sada "predstavlja bitne ljude". Istovremeno, on je najavio i da PSG neće ući u Savez za Srbiju.
 
On je, gostujući na N1, na pitanje povodom poslednjeg skandala u vezi sa neprimerenim obraćanjem novinarki "Srpskog telegrafa", rekao da su te novine pokrenule hajku na njega povodom humanitarnog fonda "Podrži život", a da je on sam bio najveći problem u toj priči, jer ne podržava vladajuću stranku.
 
On je pokušao da se opravda rečima da je u ovom slučaju prostitucija bila poređenje, odnosno da se izrečeno odnosilo na moralnu prostituciju. Rečnik kojim se služi u obračunima, prema njegovim navodima, bira skladno njihovom rečniku, pa kada ga neko naziva "prljavom, smrdljivom narkomančinom", on odgovara, kaže, istom merom.
 
"Sada kada sam predsednik PSG-a više neću govoriti slično, u trenutku kada postajem predsednik ovakvog pokreta i predstavljam bitne ljude, naravno da neću pričati ovako", rekao je Trifunović.
 
Ovom prilikom, Trifunović je rekao da su članovi Pokreta mahom građani koji nikada nisu bili u politici, te da ni on sam nikada pre nije bio član partije. Ipak, situacija u državi nagnala ga je da se kandiduje i postane predsednik pokreta.
 
Premda je na početku podržavao Jankovića, Trifunovićevo mišljenje o bivšem predsedniku PSG umnogome se promenilo.
 
"Kao netaktibilan čovek, prvo sam pokušao da razgovaram sa Sašom Jankovićem, pa sam onda rekao da nam trebaju razni ljudi, razni profili intelektualaca", rekao je Trifunović za N1. Dodao je da je ranije verovao da Janković samo nije sposoban, te da je nevršenje njegovih dužnosti zapravo rezultat toga, ali da se nedavno uverio u suprotno.
 
Nedavno je saznao, kako kaže, i da je PSG zabranio prijem novih članova, što smatra apsurdnim i da je to izgledalo kao potez kojim će pokret biti ugašen.
 
"Treba osvešćivati građane na terenu da su slobodni građani, što se na protestima i dešava, razbija se taj strah", rekao je predsednik PSG, dodajući i da politika pripada svima, te da nije rezervisana samo za određeni sloj društva.
 
Trifunović je naveo i da se PSG, nakon ostavke Saše Jankovića, pridružio protestima građana, a da će i sam biti inicijator toga.
 
"Ja sam ušao u ovo slušajući ljude koji su zgroženi situacijom, kako bih privukao i ljude kojima se gade Jeremić i Đilas, koji neće da izađu na ulicu, jer ne žele da hodaju sa njima. Ušao sam u to da bih privukao neverne Tome i želim da radim na ujedinjavanju opozicije", rekao je Trifunović, ističući da za sada nema namere da se PSG pridruži Savezu za Srbiju.
 
Trifunović ne veruje da će izbori koji se spominju biti održani, te da izbori zavise od odluke OEBS-a, a ne od predsednika Vučića.
 
"Stav ozbiljnih opozicionih partija je da se ne ide na izbore", kazao je lider PSG, nazivajući LDP smešnom partijom.
 
Prvo i najvažnije, prema njegovom mišljenju, jeste da se kadrovska politika uredi, a prioritet su kvalitetni ljudi, dok najavljuje da će se osuti sve što ne valja u Pokretu. Sam pokret zamišlja kao horizontalnu strukturu koja ujedinjuje pokrete.
  • mr

    31.01.2019 17:52
    Ima dosta apgrejdovanih botova koji nisu klasicni botovi ali fino troluju jer su obezbedili donji deo ledja i sad vicu nemojte, nemojte, sve je to isto, ko zna sta ce biti, ovi su jos gori itd. Samo da se ne talasa nesto, jer je njima lepo, a drugi su krivi, jer im nesto smeta, pa makar ih stvarno bilo i 5 miliona.
  • Novosađanka

    30.01.2019 16:47
    Ta nemojte kasti
    Da li je on dobar političar, to ne mogu da tvrdim. Ali gori od ovih dosad nije 100%.
    I onih prvih koji su nas krali dok su nam se obraćali s dubokim poštovanjem i manirima, a da ne govorim o trenutnoj nepismenoj lopovskoj bulumenti. Gore od ovih ne može.
    Za početak, i pored očigledne namere da ga udave raznim inspekcijama, čoveku inspektori ne nađoše da je krao pare iz humanitarnog fonda. A taj fond je plaćao deci ono što je trebala država, a nije. Čovek iza sebe ima zavidnu karijeru i kod nas i van Srbije. A ovaj vaš "najbolji student pravnog fakulteta u vasioni" nema dana staža, a zatro je ono malo pravne države zajedno s bagrom koju je postavio da pendreči neistomišljenike i kupuje glasove.
    Ali eto, on PSUJE.
    Dok me ne krade i ne pravi budalom i robom, što se mene tiče, slobodno nek psuje. A ima i koga i zašto, ako ćemo iskreno.


  • G

    30.01.2019 16:14
    Pročitajte dobro šta je, jednostavno i kratko, napisao komentator "Cockney Call". SNS će pored ovakvih vladati još dugo, oni jesu svakakvi ali razjedinjeni nisu. Kako uopšte neko i može očekivati pobedu sa ovoliko rascepkanom opozicijom, a da ne govorimo i o njihovoj reciklaži političkih figura koje su se veoma loše pokazale u vreme kada su bile deo vlasti. Još dugo ćemo izgleda gledati Vučića i Dačića, a ako već ne možemo da ih pobedimo na izborima onda bismo trebali raditi na građanskim protestima kako bi ih naterali da održe obećanja - i oni u svojim predizbornim kampanjama obećavaju više-manje isto što i druga strana, problem je samo što posle izbora dobiju selektivnu amneziju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.