Aleksandra Jerkov predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika

Poslanica DS-a u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izabrana je za predsednicu Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji.
Aleksandra Jerkov predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika
Foto: Screenshot
Reč je o jednoj od najstarijih međunarodnih organizacija u svetu koja okuplja 178 parlamenata iz celog sveta, saopšteno je danas.
 
Kako se navodi, Jerkov je nakon izbora zahvalila kolegama na poverenju i izjavila da poslanici moraju biti slobodni da svoju dužnost i obavezu prema građanima obavljaju nesmetano, bez ugrožavanja slobode govora, oslobođeni od pritisaka, fizičkih pretnji, pa čak i ugrožavanja života.
 
Ona je dodala da je taj posao još važniji u situaciji u kojoj se u Srbiji svakodnevno krše prava poslanika da govore i predstavljaju građane i dok se krše njihova druga politička prava, jer se ne radi samo o odbrani poslanika, nego i o pravu građana na predstavljanje. 
 
Komitet za ljudska prava poslanika ima deset članova, jedina je organizacija u svetu koja se bavi poštovanjem prava poslanika, a trenutno se pred njim nalaze žalbe 564 poslanika iz više od 70 zemalja.
  • Verica

    30.01.2019 20:14
    Biće posla za nju i ovde...
    Čujem da su poslanicima poskupeli ručkovi u njihovom restoranu! Nisu više 50 nego čitavih 55 dinara!!! Pa to je čisto ugrožavanje njihovih prava!
  • Nikolas

    30.01.2019 19:37
    Čestitamo
    Ovo je veliko priznanje, ali ima da se naradi s obzirom na broj žalbi poslanika.
  • Branko

    30.01.2019 17:41
    Da se to bar nekako drugacije zove, a ovako, mnogo podseca na onaj ozloglaseni komitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija