Odložen početak ponovljenog suđenja za rehabilitaciju Kalabića

Prvi pretres u okviru ponovljenog suđenja o zahtevu za rehabilitaciju četničkog vođe iz perioda Drugog svetskog rata Nikole Kalabića, odloženo je danas u Višem sudu u Valjevu.
Pretres je odložen za 19. mart, a na zahtev advokata porodice Kalabić koja je tražila da se ponovo saslušaju istoričari Bojan Dimitrijević i Veselin Đuretić.
 
Viši javni tužilac je u prethodnom postupku tražio veštačenje stručnjaka Savremenog istorijskog instituta u Beogradu, te je sudija Višeg suda Dragan Obradović danas naložio da se Javno tužilaštvo u roku od petnaest dana konkretno izjasni o kom istoričaru je reč.
 
U ponovljenom suđenju, po nalogu Apelacionog suda, trebalo bi da se utvrde "nerazjašnjene činjenice", saopštio je ranije Viši sud u pisanoj izjavi dostavljenoj Radiju slobodna Evropa. Radi se o tačnom datumu i mestu smrti, i da li je Kalabić počinio ratne zločine ili ne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija