"U terorističkim grupama u Iraku i Siriji 28 državljana Srbije"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se 28 državljana Srbije trenutno nalazi u sastavu terorističkih organizacija u Iraku i Siriji, kao i da je u aprilu prošle godine pred Višim sudom u Beogradu sedmoro osuđeno zbog terorizma.
"U terorističkim grupama u Iraku i Siriji 28 državljana Srbije"
Foto: 021.rs (arhiva)
Naveo je da je povratak sa stranih ratišta i ekstremna radikalizacija jedan od izazova bezbednosnih službi Srbije u vezi sa terorizmom. 
 
"Podaci ukazuju da se u sastavu terorističkih organizacija u Iraku i Siriji trenutno nalazi 28 državljana Srbije. Iz godine u godinu imamo trend smanjenja takvih odlazaka", rekao je Stefanović na predavanju koje je održao na Vojnoj akademiji.
 
On je kazao i da je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu prvostepeno osuđeno sedmoro ljudi za terorističko udruživanje, vrbovanje, finansiranje terorizma i terorizam, na ukupno 69 godina zatvora.
 
Dodao je da u Srbiji na sreću nije bilo terorističkih napada, ali da su praćene i najmanje mogućnosti opasnosti i da će tako biti i u budućnosti, kao i da se Srbija pokazala kao kredibilan partner u borbi protiv terorizma na međunarodnom nivou.
  • Predrag Rodic

    08.02.2019 13:58
    sa ili bez?
    28? Sada ne racuna Kosovo. Samo sa Kosova ih ima nekoliko stotina.
  • PT

    07.02.2019 23:25
    Na Vojnoj akademiji gde imaju žestoke kriterijume za odbranu doktorskih disertacija. Baš tu gde jako dobro znaju čata je doktor, a šta "doktor"!
    Alo Bing...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija