Sejdinović: Novinari ne prijavljuju pretnje jer ne veruju u državni sistem

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao je danas da veliki broj novinara ne prijavljuje pretnje jer nemaju poverenje u pravosudne ograne, u naš državni sistem, jer duboko veruju da delovi državne strukture stoje iza toga i plaše će da će njihova bezbednost biti dodatno ugrožena.
Sejdinović: Novinari ne prijavljuju pretnje jer ne veruju u državni sistem
Foto: Medija centar Beograd
"Atmosfera u društvu ne ide u prilog ne samo nama novinarima, već bilo kome ko kritički razmišlja o vlasti", rekao je Sejdinović, gostujući u Danu uživo na TV N1, plašeci se da bi vlast mogla da pristupi još "surovijim obračunu" sa neistomišljenicima.
 
On je ukazao na jedan oblik "šizofrenije", jer kada se govori o formalnim stvarima, kao što je promena zakona i sve ono što treba da ima rezultate u budućnosti i "ne košta ništa vlast", tu se dešavaju neki pomaci, a sa druge strane stvarnost je potpuno suprotna.
 
"Situacija u medijima i uopšte sa ljudskim pravima se svakodnevno pogoršava", rekao je Sedinović, prema čijim rečima je to neka vrsta igre vlasti sa međunarodnom zajednicom u nastojanju da bi tamo dobila poene.
 
On je rekao da je Srbija zasluženo pala na svim indeksima, ne samo medijskih sloboda, već i uopšte demokratizacije i ljudskih prava. "Nadamo se da će ova vlast dobiti veoma ozbiljan signal sa Zapada da mora neke stvari da reši, ali to podrazumeva mnogo ozbiljniji problem u tom smislu kuda ova zemlja zapravo ide", rekao je Sejdinović.
  • Čeka

    12.02.2019 11:31
    Hteo sam reći da su policajci isti kao vlastodršci a mi botovi i najveća od svih. Stid me je što sam ovakav gad ali ne smem da prekinem da radim ovo što radim jer se i meni preti zato snalazite se sami
  • Gordana

    11.02.2019 23:11
    Kriminalka
    Bice da smo svi mi koji mislimo svojom glavom krimosi,sramni komentari
  • milicica

    11.02.2019 22:30
    nemaju sta
    Cast onima koji su prijavili jer su dobili a sta je sa onima koji izmisljaju samo da bi bili u centru i zbilja sta je sa onim iz Bele Crkve mislim od igracke placke ili sta, sigurno ima pretnji i to nije u redu i sem celnih ljudi udruzenja i NVO mislim da je ostalo izmisljeno i nije dokazano i nije ni prijavljeno jer ne postoji.Nadam se dragi moji iz 021 da ce komentar biti objavljen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.