Sindikat predškolskog vaspitanja: Šta će se preduzeti da se deca u vrtićima zaštite od gripa?

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je danas od Vlade Srbije da, posle produžetka raspusta za školsku decu, kaže koje će mere biti preduzete na dodatnoj zaštiti od gripa u vrtićima.
Sindikat predškolskog vaspitanja: Šta će se preduzeti da se deca u vrtićima zaštite od gripa?
Foto: Pixabay
U pismu premijerki Ani Brnabić, ministrima prosvete i zdravlja Mladenu Šarčeviću i Zlatiboru Lončaru, podsećaju da je Vlada Srbije prema preporuci Ministarstva zdravlja odlučila da zbog gripa osnovci i srednjoškolci u celoj Srbiji nedelju dana neće imati nastavu, odnosno do 25. februara.
 
To je učinjeno na osnovu procene epidemiologa da se u narednom periodu može očekivati porast broja obolelih na području cele zemlje, te da povratak dece u školu može uticati na povećanje broja obolelih. 
 
"Zaposleni u predškolskim ustanovama se sa pravom pitaju koje mere će biti preduzete, pored redovnih preventivno zdrastvenih procedura, od strane nadležnih da se i deca u predškolskim ustanovama dodatno zaštite", navodi se u saopštenju.
 
Podsetimo, PU Radosno detinjstvo u Novom Sadu objavilo je preporuke šta bi roditelji mališana trebalo da preduzmu kako bi se sprečilo dalje širenje gripa. Kako je saopšteno, epidemiološka situacija gripa u vrtićima "Radosnog detinjstva" je stabilna, ali bi roditelji svakako trebalo da:
 
- zadrže dete u kućnom okruženju shodno mogućnostima; 
 
- da dete koje ima kašalj, sekreciju iz nosa tj. simptome početka bolesti ne dovode u vrtić;
 
- da poštuju upustva i mere prevencije Instituta za javno zdravlje Srbije.
  • prečanin

    21.02.2019 12:23
    Malo asertivnbosti
    Boro, Elena, Tanja i ostali, baš ste se lepo nalupetali o funkciji porodice i vrtića u odrastanju deteta.
  • Tanja

    19.02.2019 19:26
    za gospodina Boru
    I dalje stojim iza svog mišljenja da ste besni i treba da radite na sebi. Toliko nezadovoljstvo jedino možete rešiti konstruktivnom komunikacijom sa izvorom Vašeg besa. Svako dobro Vam želim.
  • Bora

    19.02.2019 14:23
    Tanji
    Zaključili ste kako su deca divna, a porodice problematične. Vi, veliki pedagog u svojim očima!
    Bes u meni vidite Vi, jer svako vidi ono što želi. A ja nikoga pojedinačno ne diram, samo kažem šta vidim u vrtićima, već nekih desetak godina. I to sam vrlo jasno napisao.. I zato sam mogao pročitati kojekakve generalizovane gluposti, da biste mene proglasili besnim, punim mržnje isl. a samo da se skrene tema sa onog o čemu se ovde govori. Nemojte mi pisati hvalospeve o sebi, već radite ono za šta ste plaćeni, a to je 8 sati sa decom uz pola sata pauze, kao i svi mi. Ne 4 sata, sa pola sata pauze, kako ste vi to lukavo smislili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.