Proizvodi sa KiM od danas na policama marketa u Srbiji, prvo u Novom Sadu

Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u Srbiji.
Proizvodi sa KiM od danas na policama marketa u Srbiji, prvo u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Za početak, vina i proizvodi zemljoradničkih zadruga sa prostora KiM biće na rafovima prodavnica Univereksporta u Novom Sadu.
 
"Prvi put, na organizovan način, kreće prodaja sa KiM u jednom od trgovinskih lanaca u Srbiji, u Univereksportu u Novom Sadu", kaže državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović.
 
Različito u odnosu na sve što se do sada u ovom smislu radilo, kada je reč o podršci našim proizvođačima sa KiM, je to što je sada državna firma "Metohija" posrednik, odnosno direktno otkupljuje proizvode od naših proizvođača i sklapa ugovore sa veletrgovinskim lancima na teritoriji centralne Srbije, objašnjava Stojanović.
 
Za sada, dogovoren je organizovan izlazak na tržište Srbije tri proizvođača sa KiM. U narednom periodu, kaže, biće ih mnogo više.
 
Stojanović podseća da proizvođači sa KiM do sada nisu mogli da pristupe tržištu centralne Srbije na organizovan način. Sada, privrednici sa Kosova biće u mogućnosti da rade na kvalitetu svojih proizvoda jer im je plasiranje njihovih proizvoda omogućeno.
 
Njihova roba naći će se na posebnim policama u marketima na kojima će biti istaknuto da je reč o srpskim proizvodima sa Kosova.
 
"Za početak, u Univereksportu će se naći vina dva vinara iz Velike Hoče i jedna zemljoradnička zadruga iz Zubinog Potoka koja ima asortiman sušenog voća", navodi Stojanović.
 
U procesu dolaska do polica marketa, trenutno se nalazi još oko 20 proizvođača sa KiM.
  • ns

    20.02.2019 15:12
    tačno me zabole! pitanje: kad će se vojvođanskim proizvodima srediti rafovi na Kosovu!? licemeri na vlasti
  • Novosadjan

    20.02.2019 14:50
    Pa imaju celu srbiju sto bas kod nas
  • @SRPKINJA

    20.02.2019 14:26
    Opa gospodjo srpkinja... Jesmo to konacno dosli do toga da su srbi samom tom cinjenicom da su srbi bolji i vise vrede od drugih ljudi, a i medju nama srbima ima manje i vise srpskiji srbi, gde najsrpskiji srbi vrede vise... I onda se cudite sto nece niko s vama i sto su vam svi okrenuli ledja i klone vas se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.