Uvozili breskve i kao srpske ih prodavali Rusima

Pripadnici MUP-a uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Rusije.
Uvozili breskve i kao srpske ih prodavali Rusima
Foto: Pixabay
Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Poreskom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, pranja novca i poreske utaje uhapsila odgovorno lice preduzeća "Coja Promet" A.C. (63) i zastupnika tog preduzeća A.C. (35), odgovorna lica preduzeća "Citrum AKZ" N.C. (36) i Z. C. (62), kao i odgovorno lice firme "D&B Trans" B.K. (41).
 
Privedena su i 54 poljoprivredna proizvođača sa teritorije Beograda, Kragujevca, Smedereva, Smederevske Palanke, Topole...
 
Krivična prijava je podneta i protiv privrednog društva "Coja Promet".
 
Sumnja se da su dvojica uhapšenih iz preduzeća "Coja Promet" tokom 2017. i 2018. godine, preko tri privredna društva iz Beograda, Aleksinca i Preševa organizovali uvoz breskvi i nektarina iz Grčke i za to voće, preko poljoprivrednih dobavljača, sačinjavali lažnu dokumentaciju o navodnom otkupu, kako bi ga prikazali kao domaće. 
 
Sumnja se da su potom breskve i nektarine, preko preduzeća "Coja Promet",  izvožene u Rusiju, suprotno sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje i Uredbi o evidenciji izvoznika voća i povrća. 
 
Na taj način privrednom društvu "Coja promet" pribavljena je protivpravna imovinska korist od oko 105 miliona dinara. 
  • Korto

    20.02.2019 20:28
    Tradicionalno domaćinovanje
    Samo najbolje za braću po krstu! Dobro su prošli što su samo o poreklu slagali, makar nisu otrovne ili crvljive poslali pa da se sramotimo pred Putinkom.
  • Volim breskve

    20.02.2019 10:38
    Gde ćeš bolje od grčkih breskvi...
  • mmm

    20.02.2019 10:06
    lud zbunjenog
    ne znamo ni sta hocemo i sta nam je korist a sta steta i nama i Rusima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.