Posao za više od 100 zdravstvenih radnika u Kliničkom centru Srbije

Klinički centar Srbije zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika – 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara na gotovo svim klinikama.
Posao za više od 100 zdravstvenih radnika u Kliničkom centru Srbije
Foto: Pixabay
Na konkurs, koji je objavljen na sajtu KCS, prijavilo se više od 200 kandidata, a u toku je njihova selekcija.
 
"Aktivnom i odgovornom kadrovskom politikom, trudimo se da kroz zapošljavanje mladih lekara i medicinskih sestara i tehničara formiramo nove generacije zdravstvenih radnika, koji će u godinama pred nama biti oslonac KCS", kaže direktor KCS Milika Ašanin za Tanjug.
 
On je dodao da će ta zdravstvena ustanova i u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem mladih zdravstvenih radnika, kroz stalne konkurse KCS-a. "Imaćemo u ovoj godini i novi Program zapošljavanja najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, pored već uspešnog Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine", istakao je Ašanin.
 
U poslednje dve godine u KCS je zaposleno 1.200 zdravstvenih radnika. U dva meseca ove godine primljeno je 40 lekara i 115 medicinskih sestara i tehničara. U poslednje četiri godine zaposleno je oko 12.000 medicinskih radnika – lekara, sestara i tehničara, a iz Vlade najavljuju da ce se zapošljavanje nastaviti.
 
Klinički centar Srbije leči najviše pacijenata u zemlji, a više od 40 odsto pacijenata nije iz Beograda. Na 23 klinike obave više od milion pregleda godišnje.
  • Mixi

    27.02.2019 21:01
    Taman 2 godine prakse, za to vreme nauce nemacki i to je to. Spakuju kofere i pravac Nemacka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.