Prvaci od jeseni uče iz digitalnih udžbenika u "pametnim učionicama"

Svi prvaci u zemlji koji od 1. septembra sednu u đačke klupe učiće iz digitalnih udžbenika, u "pametnim učionicama", sa učiteljima posebno obučenim za taj vid nastave.
Prvaci od jeseni uče iz digitalnih udžbenika u "pametnim učionicama"
Foto: Pixabay
U okviru trogodišnjeg projekta, digitalna nastava će od početka školske 2021/2022. godine biti sprovedena u svim razredima osmoletki i gimnazija, kao i u većini srednjih i stručnih škola, najavljeno je iz kabineta premijerke Ane Brnabić.
 
Za uvođenje digitalizacije biće utrošeno sto miliona evra, a novac će biti, kako su pojasnili u premijerkinom kabinetu, obezbeđen iz budžeta ministarstvava prosvete i trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kredita Evropske investicione banke.
 
List "Politika" navodi da će biti obučeno više od 10.000 učitelja i nastavnika za planiranih 10.000 učionica.
 
S digitalnom nastavom nastaviće i đaci koji trenutno idu u prvi i peti razred, a u okviru pilot-projekta "Dve hiljade digitalnih učionica".
 
Kako je rečeno u kabinetu premijerke, najverovatnije će od 1. septembra 2020. godine digitalna nastava biti uvedena u sva četiri razreda gimnazija u Srbiji, prenosi "Politika".
  • Samo kažem

    10.03.2019 13:15
    @Paor
    Ne verujem da ste paor, verovatno ste nastavnik ili učitelj, čim smatrate da su veće plate nastavnika i učitelja prioritet .
    Ima i privatnih škola, zapošljavajte se tamo, ne morati da radite kod države.
    Ima i nezaposlenih mladih nastavnika i učitelja na birou, koji bi pristali da rade vaš posao za platu koju sada primate.
    Posao u državnim školama je privilegija, gotovo je nemoguće da se neko nov zaposli. Tako da dodatna "motivacija" u vidu veće plate nije potrebna. Nećete dati otakz i da vam smanje platu, grčevito ste se uhvatili za državna jasla i ne puštate.
    Osim plate i dugačkog godišnjeg odmora, dajete i privatne časove i imate dnevnice od eksukrzija.
    Poenta školovanja je da se deca školuju, ne velike plate zaposlenih.
  • Paor

    10.03.2019 09:12
    Hmmm
    Sa tim novcem su mogli da spreče da se nastavnici osećaju kao prosjaci.... Bar neko vreme..... Ovako će kadar koji drži nastavu ostati jednako nemotivisan.
  • Pokojni Čika Franja

    10.03.2019 08:16
    ispirAnje Mozga
    Zombifikacija nejači od najranijeg doba... ovo neće na dobro izaći...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija