Vesić: Zoran Đinđić bi danas bio uz Aleksandra Vučića

Član Predsedništva SNS i bivši visoki funkcioner DS Goran Vesić izjavio da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem.
"Đinđić bi bio danas na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem", rekao je Vesić.
 
On je za Kirir objasnio da bi ubijeni premijer Srbije bio na "onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u EU, na strani koja sprovodi ekonomske i društvene reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici". 
 
Prema njegovim rečima, Đinđić bi bio "sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba". 
 
"Bio bi sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Đinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i 'nezavisni' mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Đinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu", rekao je Vesić. 
 
Uoči godišnjice ubistva Đinđića, 12. marta, Vesić ističe da premijer i lider DS, čiji je tada bio blizak saradnik, "danas, šesnaest godina posle ubistva nije zaboravljen, Srbija je na putu koji je on započeo, a država mu podiže spomenik na predlog Predsednika Republike". 
 
Naglasio je da će Đinđić živeti dok Srbija živi u skladu s njegovim idejama o modernom i reformisanom društvu, dok država odgovorno rešava kosovsko pitanje u skladu sa interesima naroda, dok god pregovara o članstvu u EU. 
 
"Svidelo se to nekome ili ne, to danas radi Aleksandar Vučić, a ne ova družina koja pokušava na ulici sa sruši vlast. Družina koju je Đinđić prezirao kao neradnike, oportuniste i političke hohštaplere", zaključio je Vesić u intervjuu za "Kurir".
  • Korega

    11.03.2019 20:05
    Da je Zoran Đinđić živ, taj isti Aleksandar Vučić bi bio još uvek radikal, lepio bi plakate Ratka Mladića, uz Tomu bi govorio da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom, slavio u prostorijama svoje SRS kada bi se ubio politički protivnik i tražio 100 muslimana za jednog srbina uz granice velike Srbije...
    Ali, da je Zoran živ, Srbija bi odavno bila članica EU, Vučić bi bio istorija...
  • marko

    11.03.2019 19:58
    đinđić je za ovog i njegove bubašvabe bio gospodin čovek, doktor, intelektualac, moralna gromada... između građana i ove gamadi, uvek bi izabrao građane. čovek je bio baklja jedne generacije.
  • Poenta

    11.03.2019 18:07
    Price
    Da je to zaista takav slucaj, onda Djindjic ne bi bio mrtav. Zapitajte se malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.