VIDEO: Konstatovana ostavka Simonovića, ispred Skupštine pristalice opozicije i SNS

Skupština opštine Grocka izglasala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija. Za to vreme ispred skupštine se okupile pristalice SNS i opozicije.
VIDEO: Konstatovana ostavka Simonovića, ispred Skupštine pristalice opozicije i SNS
Foto: Screenshot
Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine. Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević. 
 
Kako je javila reporterka N1, na sednici je tajnim glasanjem za novog predsednika opštine Grocka izabrana dosadašnja zamenica predsednika opštine Živadinka Avramović (SNS). Ona je izabrana sa 28 glasova "za" i četiri "protiv". Na mesto zamenika predsednika opštine izabran je Rade Ilić.
 
Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku. On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića. 
 
Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12. decembra prošle godine. Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara.  Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kog je predložena zatvorska kazna od šest godina. 
 
Avramović: Građani bili zadovoljni Simonovićem
 
Nova predsednica opštine Grocka Živadinka Avramović rekla je nakon izbora da očekuje da opštinski tim nastavi da "radi uspešno".
 
"Vrlo je teško reći da li će biti bolje ili gore. Saradnici su ostali isti, jedan čovek u opštini ne može da uradi ništa sam, iza svakoga od nas stoji tim ljudi koji treba da radi, a s obzirom da je tim ostao isti, ja očekujem da ćemo uspeti, ako ne bolje, onda u tom nivou", kazala je.
 
Na pitanje da li misli da je bivši predsednik Dragoljub Simonović dobro radio, Avramović je kazala da "ako pitate građane, oni su izuzetno zadovoljni njegovim radom".
 
"Naravno, i mi kao njegovi saradnici smatramo da je njegov posao bio na zavidnom nivou", dodala je.
 
Ispred Skupštine Grocke okupile se pristalice opozicije i SNS
 
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je Skupština opštine Grocka konstatovala ostavku Dragoljuba Simonovića na mesto predsednika te opštine.
 
"Dobili smo informaciju da je njegova ostavka konstatovana, da više nije predsednik opštine Grocka. Njegova prava destinacija mora biti Zabela", rekao je Jovanović.
 
 
Jovanović je rekao da Simonović, koji je optužen da je nalogodovac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, danas politički odgovoran i da se nada da će odgovarati i krivično.
 
Ispred zgrade Skupštine opštine Grocka okupilo se nekoliko desetina pristalica SzS ali i simpatizera Srpske napredne stranke, a uzvikuju se različite parole poput: "Boško, fašisto", "Gde su vam testere", "Lopovi, lopovi", itd.
 
"Doveli su ove ljude kao podršku čoveku koji se bavio kriminalom u svojoj opštini i koji je preko policajca naručivao ubistvo Milana Jovanovića. Sram bilo odbornike vladajuće većine koji ga već dva meseca smenjuju", kazao je Jovanović.
 
Jedan od lidera SzS Boško Obradović kazao je da oni nisu došli da čine bilo kakvo nasilje i dodao da pristalice SNS nisu prijavile protest ispred opštine.
 
"Ostvaruje se ono što je Aleksandar Vučić najavio, da će organizovati kontramitinge. To niko nije radio, to nije normalno...Jedini protest koji je ovde najavljen je protest opozicije. Policija mora da udalji ove ljude i da im kaže da nemaju šta da traže ovde", rekao je Obradović.
 
Obradović je kazao i da nas "očigledno čekaju turbulentna vremena".
 
"Sad smo kod Simonovića, sledeći je Jutka, onda idemo u Koridore da posetimo Babića, pa u Suboticu kod Labana, onda do Pinka i Željka MItrovića, i redom do Aleksandara Vučića", rekao je Obradović.
 
Naglasio je da SzS neće odustati od ostavke predsednika Srbije.
 
"Tražimo i slobodne izbore i slobodu medija. Nenormalno je što vlast o tome neće ni da razgovara. To govori da mi imamo predsednika koji nije normalan", rekao je Obradović i dodao da za tri meseca protesta nije bilo nikakvog nasilja.
 
  • -

    20.03.2019 23:24
    -
    Dakle, gurnućemo železnicu pod tepih i nastavićemo da mlatimo praznu slamu. Kakva farsa.
  • asa

    20.03.2019 19:55
    sea
    Pravi clanovi SNSa ne rade ovakve stvari ,ali preletacevici sve upropastise.
  • Pedja

    20.03.2019 15:06
    Kontramitinzi
    Vučić je spreman da izazove sukobe kako bi zadržao apsolutnu vlast. Srbija nikada nije imala goru vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija