Beba ostavljena u taksiju, policija pronašla majku

Policija iz Kraljeva pronašla je majku bebe koja je ostavljena u korpi u taksi vozilu, rečeno je Tanjugu u MUP-u.
Beba ostavljena u taksiju, policija pronašla majku
Foto: Pixabay
Kako navode, taksista u Vrnjačkoj Banji dovezao je juče bebu u hitnu službu Doma zdravlja, o čemu je obaveštena policija koja je ubrzo pronašla majku. U MUP-u navode da se dete nalazi u Opštoj bolnici u Kraljevu i da je o slučaju obavešten Centar za socijalni rad.
 
RTS navodi da je u taksi vozilo žena ušla sa dva dečaka blizanca, od četiri ili pet godina, i crvenom korpom. Deci je rekla da je u njoj mačka, a taksisti da je beba, i da strahuje da će joj njen supurg nauditi. Taksisti je ostavila 40 švajcarskih franaka i otišla sa blizancima.
 
Trstenički 24-godišnji taksista Miloš Mitrović je rekao za RTS da je bio u šoku, ali da je odvezao bebu u Hitnu pomoć, koja je pozvala policiju. To se dogodilo juče oko 16 časova.
 
Istakao je da je želeo dobro detetu i da je video da je žena pogubljena.
 
Devojčica je prebačena na odeljenje Neonatologije u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu. Doktorka Sunčica Babić iz kraljevačke bolnice kaže da je beba smeštena po svim pravilima, da je starost procenjena na dva-tri dana, kao i da je teška dva kilograma i 800 grama. Urađene su laboratorijske, biohemijske i bakteriološke analize, dodala je doktorka.
 
"Uključena je sva neophodna terapija, za sada je dobrog opšteg stanja, uzima obroke, uspostavila je sve vitalne funkcije, deluje nam zadovoljno, zdravo i nadamo se da će tako i ostati", zaključila je Babićeva.
 
Policija je pronašla majku deteta, dok je menjala novac u menjačnici, potvrđeno je RTS-u u MUP-u. Slučaj je predat tužilaštvu i Centru za socijalni rad Vrnjačka Banja.
 
Vlasnik trsteničkog taksija Zoran Đorđević je rekao da je Miloš heroj i da je ponosan na njega, kao i da će biti nagrađen. Obojica su izrazili želju da ostanu u kontaktu sa bebom, gde god da ona bude i da zajedno proslave njene naredne rođendane.
 
Kako RTS nezvanično saznaje, žena koja je ostavila bebu je rodom iz Smedereva, na privremenom radu u Švajcarskoj i ima sedmoro dece. 
  • Dule

    21.03.2019 18:00
    Ostavila je najvazniju stvar koju je imala a da nije toga ni svesna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija