Grujičić: Nije cela Srbija zagađena NATO bombardovanjem, utvrditi koji deo jeste

Načelnica Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić izjavila je da NATO bombardovanjem 1999. godine nije cela Srbija zagađena i da mora da se napravi naučna studija koja će dokazati šta je u Srbiji zagađeno.
Kako je rekla za RTS, moraju se gledati lokacije koje su bombardovane, a gađano je 70 odsto civilnih ciljeva.
 
"Ako pogledate stanovništvo Srbije, 7,2 miliona iz 2010. po popisu, moramo biti svesni činjenice da ne postoji porodica u zemlji koja nema nekog obolelog od malignih bolesti. Ono što smo kao kliničari primetili, to je da se određene vrste tumora koje su se javljale isključivo kod ljudi od pedeset ili šezdeset godina - sada javljaju kod dece", navela je Grujičić.
 
Prema njenim rečima, mora se napraviti naučna studija koja će dokazati šta je u Srbiji zagađeno. Ako se desi poplava, zemljotres, bombardovanje, oslobađaju se tada toksične materije iz tih postrojenja i u određenom regionu se pravi ekološka katastrofa, pojasnila je.
 
"Nije cela Srbija zagađena, ono što nijedna vlast nije uradila posle 1999. godine jeste metodična i tačna naučna analiza, što znači imali smo postrojenje tu i tu, toliko i toliko toksičnih materija", rekla je Grujičić, koja je dodala da postoje priznate matematičke metode na osnovu kojih može da se izračuna koliko je bilo toksičnih materija.
 
"Kasnimo, ali nismo zakasnili", zaključila je Grujičić.
  • Programer

    26.03.2019 15:54
    Ако тога нема зашто до сада није испитано. Прошло је 20 година.

    Ако неко мисли да толике тоне бомби нису могле случајно да изазову огромну еколошку катастрофу сматрам га будалом.
  • Nemanja

    25.03.2019 09:15
    Osim što se njena argumentacija o osiromašenom uranijumu sastoji uglavnom od lupetanja i nabadanja po temi, vrhunac ironije je što je dotična 'doktorica' svojeručno zaslužna za četvorogodišnju blokadu legalizacije kanabisa - pa ako na osnovu toga sasvim opravdano uzmemo da je odgovorna za upropaštavanje života svakoga ko je u tom periodu kažnjen zatvorom zbog upotrebe istog, nije preterivanje reći da je dotična svojeručno napravila štetu uporedivu sa NATO bombardovanjem.
  • Temerin

    24.03.2019 13:13
    ...
    Zoki021
    Kao prvo nemoj da vredjas ovu zenu. Zena je jedan od retkih strucnjaka i kvalitetnih doktora.
    Zena koja se bori svom snagom da pomognem bolesnicima,prouci malo ko je ona,pa onda pisi.
    Sto se tice NATO bombardovanja, evidentno je da ima neke posledice,ali isto tako poenta je katastrofalno zdravsto,jer nismo prvi na svet po bolestima,ali smo zato medju prvim u Evropi od umiranja od tih bolesti... Nazalost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija