Sejdinović ponovo dobio pretnje i uvrede preko fejsbuk stanice Srbija Naša zemlja

Fotografija predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdinovića s pretećim komentarom objavljena je na Fejsbuku.
Ispod fotografije je napisano: "Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da ako ti neko izvuče uši ne čudi se. Ne odobravamo nikako, ali ne bi ni digli glas. Takav hohštapler i bitanga skoro nije viđena čak ni na Soroševom platnom spisku. Nedim je predsednik NDNV ("Nezavisno" društvo novinara Vojvodine), muslimanski ekstemista i srbomrzac."
 
Kako navode u zajedničkom saopštenju Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Nezavisno udruženje novinara Srbije, to je rezultiralo velikim brojem komentara u kojima se Sejdinović najgrublje vređa i poziva se na njegovo proterivanje. Ova dva udruženja su upozorila vlast i nadležne državne organe u Srbiji da nečinjenjem preuzimaju odgovornost za brojne pretnje kojima je ponovo izložen Sejdinović.
 
"Najnovije pretnje usledile su juče i noćas preko društvenih mreža nakon objave preko fejsbuk stranice 'Srbija NAŠA zemlja' u kojoj se Sejdinoviću preti i po nacionalnoj osnovi, te se on naziva 'muslimanskim ekstremistom' i 'srbomrscem'.  Sve pretnje prijavljene su Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara. Podsećamo, međutim, da ovo nije prvi put da navedena fejsbuk stranica poziva na linč Sejdinovića, ali i na to da su sve dosadašnje prijave koje je Nezavisno društvo novinara Vojvodine dostavljalo tužilaštvu ostale bez ikakve reakcije", navode u novinarskim udruženjima.
 
NUNS i NDNV smatraju da je reč o organizovanim akcijama zastrašivanja, za koje odgovornost snosi vlast.
  • Komifo

    25.03.2019 12:56
    @Terazijski Crnogorac

    Nedim poštuje Vojvodinu, za razliku od drugih migranata iz tih krajeva koji ovde slave svoje ratne zločince.
  • c

    24.03.2019 20:53
    Nacionaliste i domace fasiste su realno najvece srpske izdajice,. Pa Srbi su kao partizani pobedili u drugom svetskom ratu. Srbi su slobodarski narod. Dokazano je da od kako su radikali i ostale fasisoidne grupe, partije itd uticale na stanje drzave i njenih gradjana, i to dan danas traje. Ne vidim sta se uvek bune totalsoviniste i etiketiraju druge kao autosoviniste, pa oni imaju vlast, oni drze rec, oni nas drze kao taoce, oni kradu, oni su krivi za sve. Cetnici i nacionaliste su nesto najgore sto se desilo Srbima u celoj srpskoj istoriji. Cetnici su izdajice. Strani placenici. Pozivaju ruskog predsednika da nama gazduje. Totalna izdaja.
  • Terazijski Crnogorac

    24.03.2019 19:02
    Pravda.
    Ne volim pretnje Nedimu ni bilo kome drugom ali neka postuju sredinu gde se nalaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.