Vučić: Država će pokušati da umili banke da pomognu zaduženima u švajcarcima

Država je spremna da pomogne građanima zaduženim u švajcarskim francima, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa građanima koji zbog tih dugova protestuju ispred Kasacionog suda u Beogradu.
Vučić: Država će pokušati da umili banke da pomognu zaduženima u švajcarcima
Foto: Dragan Perišić
"Mi smo spremni da razgovaramo o tome, da vidimo kako da pomognemo za ovih 16.800 predmeta koji su trenutno otvoreni, da vidimo kako to da prebacimo u evro", rekao je Vučić.
 
On je kazao da će se gledati da se to prebaci na državu u najkraćem roku. Kaže da bi to koštalo državu oko 120 miliona evra i da ne treba građani da se zavaravaju da će Kasacioni sud doneti odluku da banke moraju preko noći da vrate građanima novac, niti će banke, istakao je, biti spremne da preuzmu tu obavezu.
 
Kako je naveo, cilj je da se pokuša da banke plate 60 ili 70 odsto, a ostalo država.
 
"Da umilimo banke da na određeni način pomognu", dodao je Vučić.
 
Vučić je došao danas pre podne, nenajavljeno, među građane zadužene u "švajcarcima" ispred Kasacionog suda, gde već nekoliko dana protestuju tražeći rešenje za svoj problem. 
 
Već šesti dan za redom članovi Udruženja zaduženih u švajcarcima protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu tražeći da Kasacioni sud donese jasan pravni stav o spornim kreditima.
  • N.Sad

    28.03.2019 19:51
    Kako bi bilo da svi oni koji nisu onomad podizali kredite izađu na ulice jer u vreme komunizma kad im je zadnja rata iznosila u vrednosti kutije šibice sav taj teret je pao na leđa onih koji nisu podizali kredite, sad imamo švajcarce pa će opet po našem džepu. DOKLE VIŠE.Dokle više da vraćamo tuđe kredite. Setimo se Razvojne banke Vojvodine i dugova koje su napravili oni isti koji su nagovarali ljude da podižu kredite u Švajcarcima. Jedni te isti podižu kredite a oni drugi vraćaju njihove kredite.
  • veliki

    28.03.2019 18:45
    Dejo@
    Ne brigaj ode ta baraba u stecaj pa ce vam biti isplaceno..Racuni su mu 500 dana u blokadi a duzan je 65.000.000din!!!!Roba kamionima i sleperima odlazi svaki dan,a i masine od demokrata sto je dobio na poklon je prodao za kesh(Dali je placen porez za to???)Eto posla za inspekciju ako im je dozvoljen ulazak u fabriku?:):):):)
  • Mile

    28.03.2019 18:20
    Ne mogu da razaberem da li je ovo komedija, tragedija ili farsa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija