Ministarstvo: Dozvola za gondolu u Beogradu po zakonu

Građevinska dozvola za pripremne arheološke radove na izgradnji gondole izdata je u skladu sa važećim prostornim planom i planskim aktima Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Ministarstvo: Dozvola za gondolu u Beogradu po zakonu
Foto: 021.rs
"Dozvola je izdata u skladu sa rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture i odnosi se na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu koji treba da budu izvedeni", navelo je Ministarstvo.
 
Povodom informacija da su poslanici stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju podneli krivičnu prijavu protiv ministarke Zorane Mihajlović i njenih saradnika zbog izdavanja dozvole, Ministarstvo je istaklo da ne pita kome će da izda, a kome neće da izda građevinsku dozvolu, već nju može da dobije svako ko ispuni zakonom propisane uslove.
 
Ministarstvo je navelo da smatra da je "krivična prijava bespredmetna i predstavlja samo još jedan pokušaj politizacije projekta gradnje gondole, u čemu Ministarstvo ne želi da učestvuje". 
  • Ledu

    06.04.2019 15:08
    Cirkus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija